Adventski koncert u Klasičnoj

U subotu, 9. prosinca u organizaciji Društva klasičara održan je Adventski koncert u Klasičnoj gimnaziji. Još davnih dana započeo je običaj Adventskih koncerata u organizaciji prof. Petrušića, kako nas je obavijestila Mira Hercigonja Sekeresz, predsjednica Društva klasičara, a ravnateljica je u uvodnoj riječi napomenula kako se nada da će ovo postati nova tradicija i povezati sve generacije klasičara.

Poslije nastave mnogobrojna se publika klasičara svih dobi okupila u multimedijskoj učionici te je u 12.00h koncert započeo. Nastupili su sadašnji i bivši klasičari, a program koncerta se sastojao od sljedećih sedam točaka:

  1. Roko Ciglenečki otvorio je koncert solo izvedbom L. Berkeleyeve skladbe Sonatina na gitari.
  2. Slijedio je nastup Ane Ciglenečki i Lene Galov koje su na saksofonu i gitari izvele Libertango A. Piazzolae.
  3. Pavle Franković izveo je M. Regerovu I. suitu za violu.
  4. Ovoga puta kao Ciglenečki duo, Ana i Roko na oboi i gitari izveli su Cavatinu S. Myersa.
  5. Lena Galov je ovoga puta kao solistica izvela Mazurku br. 5 S. Fumića na gitari.
  6. Kontrabas orkestra Zagrebačke Filharmonije Borna Dejanović izveo je Koncert u E-duru, Allegro moderato K. Dittersa von Dittersdorfa te Koussevitzkyjev Koncert u fis-molu, Allegro.
  7. Za kraj su publiku zabavili Ante Gelo i Borna Šercar kao gitara i flashophone raznim popularnim izabranim skladbama.

Unatoč različitim ugođajima skladbi izvođači su kroz cijeli koncert imali potpunu pažnju publike koja ih je konstantno podržavala pljeskom. Sudjelovanje publike probudilo blagdansko veselje i energiju u dvorani. Takav ugođaj priličio je ovom dijelu godine kada je radost u prvom planu pa je osjećaj Božićnoga duha bio prisutan.

Koncert je trajao nešto manje od sat vremena, a na kraju je publika velikim pljeskom ispratila izvođače i oduševljena otišla kući.

FOTO: Zdravka Martinić-Jerčić i Dubravka Matković