Blagdanski duh Klasične

Božićni sajam 2023.

Naša škola je, držeći do svoje tradicije, održala Božićni sajam u školi 15. prosinca od 17:30 do 19:30 sati ispunivši školske hodnike blagdanskim ozračjem.

Učenici su se ove godine zbilja iskazali organiziravši niz jedinstvenih i domišljatih aktivnosti. Uz uobičajene poslastice (mafine, kolačiće, vafle, browniese, kekse, sendviče, …) i rukotvorine (nakit, bookmarkeri, patuljci i gnomovi i sl.) za ovogodišnji su sajam učenici osmislili jedinstvene stvari poput prodaje stare odjeće posjetiteljima ili prodaje domaćih sokova kreativnih receptura. Osmišljena je i jedinstvena umjetnička izložba 4.d Razgovor sa sobom uz potporu školske psihologinje Aleksandre Vukelić. Taj razred također je omogućio posjetiteljima sudjelovanje u karaoke izvedbama. Kao kreativan maturantski razred iskazao se i 4.a pružajući profesionalno fotografiranje, šaleći se na račun I on je bio klasičar plakata po školi. Zanimljivosti sajma pridonio je i kviz “Potjera” u organizaciji 3.a razreda na kojemu su sudjelovali nastavnici Jurica Blažević, Davor Svaguša i Matija Žalac, a vodili su ga sami učenici.

Atmosferu su zagrijavale božićne i novogodišnje skladbe koje su odzvanjale školskim hodnicima u raznim instrumentalnim i vokalnim izvedbama učenika Škole.

Sajam je svakako bio uspješan, budući da je škola ukupno prikupila izuzetnih 3421.98 €, više od lanjskih 21466kn (2849.03 €). “Pobjednici sajma”, koji su zaslužili slobodni školski dan, bili su 2.b i 2.e dijeleći prvo mjesto s jednako prikupljenim iznosima od 13,42 € po učeniku, 2. mjesto zauzeo je 3.b s prikupljenih 11,50 € po učeniku. Najviše veseli sam cilj sajma: prikupljanje sredstava kojima će se pomoći financirati putovanja učenicima u potrebi.

Zahvaljujemo se svima na angažmanu, dolasku i doprinosu našem sajmu te se veselimo idućem!

FOTO: prof. Galjina Venturin i Facebook Klasične gimnazije