Božić na hodnicima Klasične

Božićni sajam u Klasičnoj gimnaziji

Iako to tada nitko nije mogao znati, Božićni sajam 2019. godine bio je zadnji sajam prije korone. Tada je ustupilo razdoblje masaka i međusobnog udaljavanja što je značilo da se sajmovi neće održavati. Otada su prošle tri duge godine bez predbožićnog slavlja ne samo u Klasičnoj nego i u drugim srednjim školama, no Ministarstvo je ove godine napokon dalo zeleno svjetlo za održavanje sajmova.

Učionice osvijetljene lampicama i miris kolača u zraku

Otkad smo čuli vijest o organiziranju sajma, brzo smo počeli smišljati razne ideje koje bismo mogli predstaviti svojim kupcima. Među generacijama šuškalo se o tome što će koji razred donijeti te se svaku ideju pokušalo nadmašiti.

Tako smo u petak, 16. prosinca u 17:30 na svoje ukrašene stolove postavili mnoge delicije i stvari poput nakita i torbi. Prodavale su se kave, čajevi i sokovi, pekli su se vafli i palačinke, a jedan štand je prodavao i fritule. Bile su dostupne i zaktivnosti poput karaoka, pub-kvizova i natjecanja u ping-pongu u podrumu. Prodavali su se i potpisi profesora kao isprike za odgovaranje, proricala se budućnost, a hodnicima su se šetali Sveti Nikola, Djed Mraz i njegovi sobovi! Ovu simpatičnu atmosferu uljepšavali su i učenici koji su pjevali i svirali na ulazu u školu.

Najljepši božićni poklon

Nakon što je oko 19 sati završio sajam te su otišli roditelji, prijatelji i mnogi bivši učenici, bilo je vrijeme da se zbroje zarade svih razreda. Tako je izbrojano ukupno 21 466,05 kuna, a razred koji je skupio najviše novaca, točno 2353 kune, bio je 4.E s razrednikom Mislavom Gjurašinom.

Prikupljeni novac će se, kao i uvijek, koristiti u svrhu (su)financiranja maturalnog putovanja za učenike slabijeg imovinskog stanja.

FOTO: Alan Znika