Božićni sajam

Nastavljajući tradiciju koja traje već duži niz godina, klasičari su zadnjega dana nastave u 2019., 20. prosinca, održali Božićni sajam sa svrhom pomoći pri financiranju putovanja u Rim i Grčku učenika slabijeg imovinskog statusa.

Sva dvadeset i četiri razreda škole bila su raspoređena u prizemlju škole, a svaki od razreda je, kako je to bilo i prošlih godina, imao vlastiti štand na kojemu je prodavao različite proizvode — uz uobičajene, tradicionalne proizvode poput kolača i božićnih ukrasa, ove su godine učenici također predviđali budućnost posjetiteljima s pomoću tarota, prodavali karikature profesora i slično. Suprotno tradiciji gdje su maturanti oni čiji se štandovi nalaze u atriju, ove godine je —zbog nepoznatih razloga— poredak bio obrnut, tako da je prvašima pripao atrij, a maturantima zadnja učnionica na katu.

Sajam je počeo u šest sati, a završio je nešto poslije 19 sati kada je počelo prebrojavanje zarađenog novca kojim će se pomoći učenicima slabijeg imovinskog statusa da sa svojim razredima otputuju u Italiju ili Grčku. Gledajući okvirno broj posjetitelja, prodanih proizvoda i atmosferu koja je vladala tijekom sajma, mogu sa sigurnošću reći da je sajam bio uspješan!

FOTO: Tonka Vukov Colić