Devet radova na županijskom Lidranu!

TRADICIONALNO USPJEŠNI KLASIČARI

Kao i svake godine klasičari su i ove godine bili uspješni na Lidranu. Svojim su radovima i kreativnošću zaslužili devet pozivnica na županijsku razinu smotre.

Smotra je održana 12. i 13. veljače u Drugoj gimnaziji, a na njoj je sudjelovalo više od stotinu učenika sa sto i trinaest radova, što znači da je konkurencija bila jača no ikad. Klasičnu će na županijskoj razini smotre u kategoriji literarnih radova predstavljati Fran Košpić i Tonka Pavić, a u kategoriji novinarskih radova Fran Košpić, Erika Pirić i Dora Šahbazović. (Uz malo truda njihove tekstove možete pronaći u časopisu, a nećemo ih odati da ne dovedemo članove Povjerenstva u napast!)

Gospodin Smith i sluškinja Mary (Mislav Tomljenović, Valeria Zanuso)

U kategoriji samostalnih scenskih nastupa natjecalo se čak 39 učenika, a nastup na županijskoj razini smotre izborilo ih je samo osmero. Nastupile su tri naše učenice: Karla Lajšić izvela je Blanchein monolog iz drame Tramvaj zvan čežnja, Petrunjela Baće Ženin monolog iz drame Grohotan smijeh, a Valeria Zanuso kazivala je pjesmu Rat u tramvaju broj 11. Petrunjela je svojim spontanim nastupom osvojila simpatije Povjerenstva te će nastupiti i na županijskoj razini smotre. Osim toga, u dramskom će izrazu na županijskoj razini smotre našu školu predstavljati i suvremena dramska grupa (Valeria Zanuso, Vjekoslava Margetić, Mislav Tomljenović, Toma Tolj, Mario Mihovec, Tena Blagojević, Porga Tolj) koja će izvesti dramsko-scensku igru nastalu prema Ionescovoj (anti)drami Ćelava pjevačica.

Uz navedene radove na županijskom Lidranu konkurirat će i časopis koji upravo čitate, kao i radiodrama Sve je to zbog matematike (Martin Misović, Neva Pall, Marko Žužul, Lukrecija Roko Berković, Filip Mandušić, Fran Košpić).

 

FOTO: Fran Košpić