Druga ovogodišnja pjesnička večer

Otvori dušu svjetlu dana u Booksi

U suradnji Šesnaeste i Klasične gimnazije u Booksi 20. prosinca održana je još jedna prekrasna večer poezije, ovoga puta uz prisustvo glazbe. Naime, profesorica Gordana Makar iz Klasične gimnazije i profesorice Jadranka Tukša i Erna Bužančić iz Šesnaeste gimnazije, organizatorice cijelog događaja, ovu večer odlučile su obogatiti glazbom u izvedbi troje učenika Šesnaeste gimnazije.

Pjesnici i glazbenici

Večer je otvorio učenik Jakov Kartelo izvedbom Bacha na violončelu, uspostavivši tako ugodnu atmosferu za nadolazeću refleksivnu poeziju. Prva pjesnikinja večeri, Lora Lautar iz Klasične gimnazije, prvi je put imala priliku iskusiti čari dijeljenja poezije na pozornici. Nakon što je Lora hrabro probila led, došao je red na drugu pjesnikinju Anamariju Perčić iz Klasične gimnazije. Iako je i ona, kao i njena prethodnica, debitantica na večerima poezije, vješto se snašla i predstavila dvjema pjesmama na hrvatskom, ali i jednom pjesmom na engleskom jeziku. Poeziju pjesnika Vinka Kosa i Tuge Tarle imali smo priliku čuti u interpretaciji triju učenica Šesnaeste gimnazije. Pjesmu Adventsko vrijeme interpretirala je Franciska Šarčević. Pjesmu Molitva u božjoj noći autora Tuge Tarle izvela je Dora Tomić Babić, a pjesmu Došašće istoga autora izvela je Petra Benaić.

Prije prelaska na preostale pjesme, uslijedilo je malo glazbe. Josipa Vujić uz pratnju Marka Begovića na gitari maestralno je otpjevala pjesmu Amy Winehouse “Valerie” te atmosferu oživjela pjesmom Edda Veddera “Guaranteed”.

Konačno, bio je red na dvije preostale pjesnikinje. Lana Makarun iz Šesnaeste gimnazije podijelila je s nama dvije prekrasne pjesme dubokih misli, a Sunčica Bencetić iz Klasične gimnazije pročitala je četiri pjesme i zaokružila je večer pjesmom božićnog ugođaja.
Na kraju uslijedila su pitanja publike i voditeljice Gordane Makar na koja su učenice bile i više nego spremne odgovarati. Jakov Kartelo upotpunio je rastanak još jednim Bachovim djelom potičući nas na nestrpljivo iščekivanje budućih događaja poput ovoga.

FOTO: Jadranka Tukša