32.3 C
Zagreb
Ponedjeljak, 15 kolovoza, 2022

Festival svjetske književnosti i mladi novinari

U sklopu Festivala svjetske književnosti održane su novinarske radionice za učenike srednjih škola na kojima smo i mi imali priliku sudjelovati.

Učimo o svijetu novinarstva

Održane su tri novinarske radionice u kojima je svakoga dana  jedan od novinara 24sata govorio o različitim područjima novinarstva. Prva novinarska radionica održana je 11. rujna, a u njoj su sudionici mogli saznati kako izgleda dan novinara u 24sata te čuti kako se novinari natječu s najnovijom tehnologijom i pomaže li im ona ili odmaže u poslu. Drugog su dana sudionici radionice mogli saznati ponešto o rubrici ‘politika’ i o 24sata kao digitalnim i tiskanim novinama kao i o njihovoj publici. Zadnjeg dana tema je bila sportsko novinarstvo i rizici neprovjerenih izvora kao i falsificiranih informacija.

Posao koji nikada nije dosadan!

Sve su nas ove radionice podučile o novinarskom svijetu i kako se nositi s različitim situacijama u tom poslu. Svaki novinar koji nam je govorio o svom poslu na ovim radionicama došao je do novinarstva na različit način, ali siguran je kako mu raditi u ovom uzbudljivom, neobičnom i zanimljivom poslu nikada neće dosaditi. Ono što smo sigurno naučili je da su u ovom poslu najvažnije dvije stvari: ambicija i ‘nos za dobru priču’ i da svaki dan može biti nova priča koju smo mi slobodni kreirati.

FOTO: Andrea Pavlešen

Prethodni članakSusret s književnikom
Sljedeći članakOživljavanje antike
Andrea Pavlešen
Andrea Pavlešen
Andrea je velika ljubiteljica znanstvene fantastike i voli čitati u slobodno vrijeme.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Povezani članci

OZNAKE

nAJNOVIJI ČLANCI