Kick-off Virtual stroll across Europe

Početak projekta

Danas je održan početni sastanak projektnih timova uključenih u provedbu trogodišnjeg Erasmus+ projekta u koji su uz Klasičnu gimnaziju kao koordinatora uključene i škole 32. SWITCH “St. Kliment Ohridski”, Sofija, Bugarska; Bernaldo de Quirós, Mieres, Španjolska; Ekpedeftiria P. Vassiliadi, Solun, Grčka te nevladina organizacija Roes Cooperativa iz Atene.

Nazočne je djelatnike partnerskih škola na početku pozdravila ravnateljica Klasične gimnazije Zdravka Marinić Jerčić koja ih je ukratko upoznala s poviješću najstarije škole na našim prostorima. Sudionici – članovi projektnih timova Klasične gimnazije (Alma Cacan, Ivana Črnelč, Melita Kovačev, Igor Medić i Sara Miščin) i škola partnera – tijekom dvosatnoga sastanka bolje su se upoznali i razgovarali o svim važnim aspektima provedbe projekta kao što su primjerice financije, ugovorne obaveze, raspodjela zadataka među partnerima, raspored aktivnosti tijekom triju godina provedbe projekta i sl.

Uskoro uživo pandemiji unatoč

Između ostaloga, sudionici su razgovarali i o organizaciji prvoga radnog sastanka koji će biti organiziran u Zagrebu u periodu od 28. veljače do 6. ožujka. Unatoč panedmiji, ili bolje rečeno pandemiji u(s)prkos, planirano je održavanje sastanka uživo zbog iznimne važnosti planiranih radionica. Tijekom jednotjednog boravka nastavnika i učenika partnerskih škola u Zagrebu bit će održan niz teorijskih i praktičnih scenarističkih i filmskih radionica, kao i radionica snimanja dronom. Budući da se radi o prvom sastanku uživo u okviru projekta, svi ga partneri očekuju s nestrpljenjem, željom za usvajanjem novih znanja i vještina i nadom da nam koronavirus neće stati na put.