Arcane – animirana serija Riot gamesa

League of Legends u novome formatu

Ako vam je možda igranje videoigara hobi ili nešto čime se koristite čisto da ubijete vrijeme, velika je vjerojatnost da ste čuli za igricu League of Legends i njezine tvorce – Riot games. League of Legends, uspješna igrica MOBA žanra stara već 11 godina, sadrži 150 različitih i unikatnih likova. Ono što je iznenađujuće jest da je veoma velik broj likova ima duboku priču te su nerijetko priče dvaju ili više likova međusobno isprepletene. Stoga nije bilo nikakvo iznenađenje kada su igrači League of Legendsa čuli da kompanija Riot Games planira snimiti animiranu seriju koja govori o životu nekih od tih likova.

Piltover i Zaun – spojene suprotnosti

Kao što je već navedeno, „Arcane“ je animirana serija, koja priča priču raznih likova. Trenutačno ima devet epizoda, podijeljenih u tri čina, ali Riot Games je nedavno najavio da je druga sezona trenutačno u produkciji. Radnja se odvija u dva međusobno povezana grada, „Piltover“ i „Zaun“. Piltover je tehnološki snažno razvijen grad, većina stanovnika je sretna i dobrog financijskog stanja, a gradom upravljaju znanstvenici. Ispod tog grada, u velikom kanjonu, nalazi se Zaun, grad koji nema gotovo ništa zajedničko s Piltoverom. Naime, Zaunom vladaju takozvani „Chem-baroni“. Osim toga, tamo se nalaze razne ubojice i lopovi i cijeli grad izgleda zapušteno.

Zaun, zapušteni grad kriminala

Upravo u tim gradovima žive likovi Vi, Jinx, Ekka, Jaycea, Viktora, Heimerdingera i mnogi drugi. Svaki od njih susreće se sa svojim problemima, no većina je pozornosti usmjerena na Vi i Jinx. U ovoj seriji otkriva se kako je Vi od siromašnog lopova postala policajka te kako je njezina sestra Jinx postala luđakinja, ali ujedno i jedan od najvećih kriminalaca u Piltoveru.

Zanimljiva animacija i vrhunska glazba

Iako serija na prvi pogled izgleda kao da je namijenjena samo igračima League of Legendsa, iznenadili biste se kako je ustvari lagano shvatiti radnju, čak i ako nemate predznanja o likovima. Štoviše, čak i ako ste redoviti igrač League of Legendsa koji voli pratiti priče likova unutar igre, bit ćete iznenađeni koliko malo ustvari znate o likovima i događajima.

No to nije jedini razlog zbog kojeg bi vam ova serija mogla biti zanimljiva. Animacijski stil izgleda veoma lijepo i mogao bi privući mnoge gledatelje animiranih serija. No, to nije najzanimljiviji dio. Glazba je u serijama i filmovima veoma bitna jer čini napete događaje još napetijima, a emotivne događaje još emotivnijima. Čini se da je Riot Games veoma svjestan toga jer je sva glazba koja se nalazi unutar serije originalna glazba napravljena isključivo za ovu seriju. Riot Games je već prije pokazao kako zna kompozirati razne žanrove, a taj talent odražava se i u ovoj seriji kojoj je teško odrediti žanr.

Je li Arcane doista za svakoga?

Iako je serija Arcane zadivila mnoge, to ne znači da će se nužno svima svidjeti. Za početak, Arcane je Netflixova ekskluziva, što znači da je jedini legalan način da pogledate Arcane upotreba streaming platforme Netflix, čije se usluge naplaćuju. Osim toga, serija sadrži eksplicitne prizore drogiranja i trupala, a sadrži i jednu scenu seksa. OSjetljivijim gledateljima ovakvi motivi mogu učiniti Arcane odbojnim.

Zanimljivo je vidjeti kako je Riot Games u zadnjih par godina prešao s kompanije koja se fokusira isključivo na videoigru League of Legends na kompaniju koja polako, ali sigurno pokušava pokriti cijelu zabavnu industriju. Stvaraju glazbu različitih žanrova, videoigre novog žanra, društvene igre i na samome kraju animiranu seriju. Uistinu se veselim drugoj sezoni serije Arcane i svim sličnim projektima kojima se Riot Games planira baviti u budućnosti.

FOTO: https://universe.leagueoflegends.com/en_US/