22.8 C
Zagreb
Petak, 27 svibnja, 2022

Maturanti u saboru

TERENSKA NASTAVA

Učenici četvrtih razreda imali su priliku posjetiti Hrvatski sabor 4. ožujka u pratnji profesorice Krajinović u okviru nastave Politike i gospodarstva.

Osim razgleda zgrade, maturanti su dobili priliku postaviti pitanja paralmetarcima Domagoju Ivan Miloševiću (HDZ) te Sabini Glasovac (SDP). U raspravi su, između ostalog, prevladale teme o visokom obrazovanju, problemima Hrvatske na globalnom tržištu te pitanje iseljavanja mlade radne snage. Kako to obično biva u hrvatskim polemikama, tijek rasprave otišao je u smjeru Domovinskog rata te su Milošević i Glasovac upali u žustru raspravu koja je jasno prikazala stranačku netrpeljivot između vladajućih i najjače opozicije.

Još upijajući dojmove, učenici su se zaputili na sjednicu Hrvatskog sabora. Klasičari su imali priliku pratiti raspravu o aktualnom pitanju legalizacije marihuane. Iako je dvorana bila gotovo prazna, show je ukrao Ivan Pernar (SIP).

Sa sigurnošću mogu tvrditi da je svim maturantima ovo bilo zanimljivo iskustvo te da su otišli kući s malo boljim razumijevanjem hrvatske politike i povijesti.

FOTO: Fran Košpić

Erika Pirić
Erika Pirić
Erika voli čitati publicistiku i svakodnevno čita novine, druži se s prijateljima i veseli se odlasku na fakultet.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Povezani članci

OZNAKE

nAJNOVIJI ČLANCI