Ovo nije prvoaprilska šala

OSVRT NA VEČER KNJIŽEVNOSTI

Unatoč restrikcijama izazvanim pandemijom zahvaljujući angažiranoj organizatorici prof. Gordani Makar i voditeljici Leni Matanović još je jedna u nizu tradicijskih pjesničkih večeri Klasične gimnazije uspješno realizirana u prostoru kultne zagrebačke Močvare 1. travnja.

Sudionici – pjesnici i glazbenici – ovoga su puta dolazili iz svih generacija, a samim time razlikovali su se i u svojim pjesničkim izražajima. Večer je bila podijeljena na glazbenu točku Tee Vuksan, čitanje poezije Mare Lešić, Jelene Čumandru, Katarine Bratulić, Leonarde Ilibašić, Tome Marušića, Tristana Avirovića i Nika Trogrlića te bend večeri Štrace – u postavi našeg Josipa Šprajca te Jana Vinćija i Karla Budena.

Sve u svemu, prvoj pjesničkoj večeri u kojoj sam sudjelovala prišila bih isključivo pozitivne epitete jer sam iskusila nešto novo, zabavila se te upoznala druge učenike i zbližila se s njima. Toplom atmosferom i velikodušnosti Močvare, koja se očitovala u besplatnim pićima, događaj je uspio nadmašiti moja očekivanja. Drago mi je da sam u svojoj prvoj godini u Klasičnoj doživjela nešto ovako, unatoč situaciji uzrokovanoj pandemijom. Ipak, moram priznati da je teško biti iznenađen ovim dobrim provodom jer sam od početka uvjerena u istinsku posebnost Klasične gimnazije, što se ovime i potvrdilo.

FOTO: Gordana Makar