Predstavljamo mladu nadu hrvatskog skijanja

Ponos Klasične

Marta Tomšić uspješna je skijašica i članica hrvatske skijaške reprezentacije.

Hodnicima Klasične gimnazije svakodnevno kroče brojni učenici uspješni u različitim područjima sporta, umjetnosti i kulture. Jedna je od njih i Marta Tomšić, učenica 3. b razreda, koja je kategorizirana sportašica, skijašica i članica hrvatske skijaške reprezentacije.

Marta je zaljubljenica u skijanje od mladih nogu te je predana treningu i uporna u svojim sportskim nastojanjima, a ujedno je odgovorna i prema školskim obavezama te ne zapostavlja školu. Naravno, za ostvarenje značajnih sportskih uspjeha uz istovremeno pohađanje najopsežnijeg srednjoškolskog programa obrazovanja potrebna je visoka doza samodiscipline i brojna odricanja. Stoga se bez imalo sustezanja može ustvrditi da je Marta, uspješna slalomašica i veleslalomašica, ponos naše škole.

Brojni sportski uspjesi

3. mjesto u FIS slalomu na Kupresu svakako je izuzetan rezultat kojim se mlada skijašica s pravom može ponositi.

Marta je u skijaškoj sezoni 2021./ 2022., koja je bila intenzivna i ispunjena brojnim gradskim, državnim i međunarodnim natjecanjima, ostvarila brojne zapažene rezultate. Na nacionalnome prvenstvu u Zagrebu osvojila je 5. mjesto u slalomu i 6. mjesto u veleslalomu. Osim toga, u FIS utrkama slaloma u Zagrebu ostvarila je 5. i 6. mjesto. U Kolašinu Marta je nastupila u više slalomskih i veleslalomskih utrka na kojima je također ostvarila zapažene rezultate: u FIS slalomima tijekom sezone ostvarila je 2., 9. i 10. mjesto, a na nacionalnome prvenstvu u veleslalomu zauzela je 6. mjesto te 5. mjesto u slalomu. Na prvenstvu je zauzela ukupno 4. mjesto na ljestvici poretka. Natupala je i na Kupresu u FIS utrkama slaloma na kojima je zauzela 3. i 5. mjesto te u FIS utrkama veleslaloma na kojima je zauzela 7. i 8. mjesto. Na nacionalnome juniorskome prvenstvu u slalomu održanom na Bjelašnici zauzela je 5. mjesto. U FIS utrkama slaloma na Jahorini zauzela je 5. i 8. mjesto, a na nacionalnom prvenstvu u slalomu i veleslalomu zauzela je 9. i 10. mjesto.

Čestitamo Marti na sjajnim rezultatima i želimo joj dugu i uspješnu skijašku karijeru!

FOTO: privatna arhiva Marte Tomšić