Domaćini natjecanja iz klasičnih jezika

Županijski prvaci

Županijsko natjecanje u poznavanju klasičnih jezika održano je u petak, 1. travnja 2022. u našoj školi. U 10 sati ujutro pisalo natjecanje iz latinskog na kojem je sudjelovao velik broj učenika iz gimnazija i medicinskih škola, no naši učenici su se naravno natjecali u kategoriji za klasične gimnazije ( uz KGZ toj kategoriji pripadaju i Nadbiskupska klasična gimnazija, Privatna klasična gimnazija i Humanistička gimnazija). U toj se je kategoriji natjecalo 18 učenika od kojih njih čak 11 pohađa Klasičnu gimnaziju, stoga ne čudi što su prva tri mjesta zauzeli Viktorija Radić, Ema Hameršak i Marin Koprčina, svi učenici 3.F razreda.

Županijska prvakinja iz grčkog

Nakon polusatne pauze uslijedilo je natjecanje iz grčkog jezika na kojem je sudjelovalo 17 učenika od kojih njih devet pohađa Klasičnu gimnaziju. Naravno, bila samo jedna kategorija, ona za klasične gimnazije. Isto kao i za latinski, ispit se pisao 90 minuta i svi su nakon ispita također dobili sendviče.
Neki učenici su pisali oba natjecanja koja su ih malo i izmorila, no usprkos tom umoru i ružnom vremenu ostvarili su izvrsne rezultate. Prvo je mjesto iz grčkog jezika pripalo Viti Belamarić-Divjak iz 4.F razreda.

Konačne rezultate oba natjecanja moguće je pročitati ovdje.