Saludos de Espana!

NEZABORAVAN TJEDAN U CACERESU

Kada bi mi netko rekao da za tjedan dana mogu ponovno ići u Španjolsku, ne bih ni razmišljala – samo bih spakirala kofere. Caceres je stvarno lijep gradić, a najbolji dio cijeloga putovanja bio mi je izlet u Portugal i prvi let avionom. Još mi se jako, jako svidjelo jezero pored muzeja Vostell u parku prirode Barruecos, koje se još naziva Europskim selom roda. Stvarno predivno mjesto. Sve u svemu, ovo je putovanje bilo nezaboravno iskustvo koje bih rado ponovila.

U nedjelju 2. veljače ujutro našli smo se na aerodromu u Zagrebu odakle smo letjeli izravno za Madrid pa smo već oko 15 sati bili tamo. Autobus nas je čekao ispred aerodroma (koji je ogroman) i krenuli smo prema centru glavnog grada Španjolske. Prvo smo jeli,  zatim otišli u dvosatnu kupovinu i razgledavanje grada, a potom smo krenuli prema Caceresu. Nakon trosatne vožnje sastali smo se s obiteljima u kojima smo bili smješteni. Bila su već 23 sata kada smo konačno stigli, pa smo otišli ravno u krevete. Prvi dan ujutro u zoru nas je netko iz obitelji ispratio u školu (Liceo Hispanico) kako se ne bismo izgubili. Imali smo svaki dan (osim u srijedu) peterosatnu nastavu španjolskog. Nakon nastave i ručka bili smo slobodni za ostale aktivnosti, kao na primjer razgledavanje grada, neobavezno druženje, tečaj flamenka te ispijanje čokolade u Valoru.

Caceres je stvarno lijep grad. Bilo je predivno i imali smo sreće da nam je cijelo vrijeme boravka bilo lijepo i sunčano vrijeme. No, nismo posjetili samo Španjolsku – zavirili smo i u portugalski gradić Marvao za koji ću samo reći da je raj na zemlji.

Posljednjega dana putovanja (petak, 7. veljače) dodijeljene su nam diplome iz španjolskog, posjetili smo muzej Vostell u parku prirode Barruecos te smo organizirali mali piknik u prirodi. U subotu prije zore krenuli smo prema Zagrebu –sretnim povratkom našim domovima završilo je i ovo nezaboravno putovanje.

FOTO: Melita Kovačev

Nema odabrana galerija ili galerija je izbrisan.