Valentinovo u Booksi

Četrnaestog veljače u 19 sati Booksa je ugostila 3. ovogodišnju pjesničku večer mladih pjesnika i ljubitelja poezije XVI. i Klasične gimnazije. Ovogodišnje Valentinovo obilježile su riječi kako velikih pjesnika tako i naših srednjoškolaca.

Na večeri se govorilo o mnogim svevremenim ljubavnim temama kao što su ljubavna čežnja, prijevara, razočarenja, bratska ljubav ili ovisnost sreće o tuzi. Bio je to pravi romantičarski uvod u valetinovsku večer.

Recitatori i glumci Klara Simić Bodrožić i Tia Radunović iz XVI. gimnazije te Martin Švenda, Sunčica Bencetić i Lora Lautar iz Klasične gimnazije sjajno su interpretirali kako svoje tako i tuđe stihove. Izvrsnu glazbenu potporu pružili su Lucija Lukačić i Ivan Rihtar, fantastični dvojac iz Klasične gimnazije, a šarmantno su vođenje programa spretno odradili Jana Tepuš i Vito Vlašić iz XVI. gimnazije. 

Iskustvo valentinovske pjesničke večeri bilo je i više nego fantastično, ispunjeno ugodnom atmosferom uz glazbu i recitiranje. Osjećaj koji je vidno dominirao tijekom čitave večeri bila je svakako ljubav prema umjetnosti iskazana kako kreativnošću mladih autora tako i pozornošću zaintrigiranih slušatelja. Iako je Valentinovo prošlo, ta obostrana ljubav između pjesnika, stihova i publike nije.  Ovim vas putem pozivamo da dođete na iduće pjesničke večeri i osjetite ih na vlastitoj koži. 

FOTO: prof. Gordana Makar