21.6 C
Zagreb
Petak, 24 ožujka, 2023

Valentinovska večer poezije

Slavlje ljubavi ispunjeno stihovima i glazbom


Stavljajući naglasak na ljubavne pjesme uz pratnju valcera na violončelu, u Booksi 14. veljače uspješno je uspostavljena romantična atmosfera na još jednoj pjesničkoj večeri realiziranoj u suradnji Šesnaeste i Klasične gimnazije.

Početak su večeri obilježila nova lica učenica 2. razreda Šesnaeste gimnazije čije su autorske pjesme s dozom patnje i dramatičnosti postavile dobru podlogu za nadolazeća pitanja voditeljice večeri Jadranke Tukše, profesorice u Šesnaestoj gimnaziji. Nakon poezije i razgovora s Dorom Tomić Babić, Franciskom Šarčević i Petrom Bednajić uslijedila je glazbena izvedba na violončelu Jakova Kartela koji se uz klasične autore odlučio predstaviti i vlastitim glazbenim djelima.
Nakon uspostavljene prave doze romantične atmosfere došao je red na veteranke ovakvih događaja: Lanu Makarun iz Šesnaeste i klasičarke Anamariju Perčić, Tonku Matejaš i Sunčicu Bencetić.


Kao šlag na kraju imali smo priliku uživati u maestralnoj izvedbi pjesme “Nothing breakes like a heart” dueta pjevačice Josipe Burić i Marka Begovića na gitari.

FOTO: Maša Pećarina

Prethodni članak
Sljedeći članak
Sunčica Bencetić
Sunčica Bencetić
Sunčica jako voli jezike, čitanje i pisanje (posebice stihova), a u slobodno se vrijeme najviše voli opustiti uz dobru knjigu.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Povezani članci

OZNAKE

nAJNOVIJI ČLANCI