Posjet Saboru

Hrvatski sabor mjesto je koje uglavnom vidimo na televiziji, a sada smo ga imali priliku obići

Maturanti i profesori u saborskim klupama

Već dulji niz godina maturanti naše škole imaju priliku posjetiti prostorije Hrvatskog sabora, a zadnje dvije godine pandemija COVID-19 to je onemogućila. No, nakon što smo dobili zeleno svjetlo ponovo se okupljati na javnim mjestima još sredinom prošle godine, put u Sabor postao je ponovno dozvoljen.

U četvrtak 15.2. četrdeset učenika četvrtih razreda i nekoliko bivših učenika Klasične gimnazije uputilo se prema Markovu trgu u sklopu nastave politike i gospodarstva u pratnji profesorice Snježane Krajinović, profesora Krešimira Ditsa i Borisa Anića. Ondje smo imali priliku obići zgradu Hrvatskoga sabora, pa smo tako uživo vidjeli sva mjesta koja inače viđamo na televiziji. Također smo iz galerije mogli pratiti sjednicu koja je bila u tijeku.

Klasičari su imali priliku s galerije pratiti sjednicu Hrvatskog sabora

Neki od saborskih zastupnika izašli su nam u susret i mogli smo im postaviti pitanja, među njima su bili Sandra Benčić, članica stranke Možemo!, Marija Selak Raspudić, koje se nalazi na listi stranke Most, a ujedno je i bivša klasičarka, Stephen Bartulica iz Domovinskog pokreta te dvije dvije HDZ-ove zastupnice iz Karlovacke i Varaždinske županije. Saznali smo o planovima unaprjeđenja recikliranja u gradu Zagrebu, zašto su se odlučili za političku stranku u kojoj jesu, koji im je najdraži trenutak političke karijere i je li im posao saborskih zastupnika najbolji posao koji su imali.

FOTO: Krešimir Dits