Predstavljanje američkog sveučilišta

(University) of Georgia on my mind

Grupa ŠiZ (Škola i zajednica, op. a.) pod vodstvom profesorice Sare Miščin sudjelovala je 16. veljače na interaktivnoj prezentaciji “(University) of Georgia on my mind” koju je organizirao Američki kutak Knjižnica grada Zagreba. Predavanje je vodila dr. sc. Daniela Angelina Jelinčić koja je kao dobitnica stipendije provela pune dvije godine na doktoratu u Georgiji.

Jelinčić je predavanje započela uvodom u američku kulturu predstavljajući razlike života u Hrvatskoj i Americi. Glavna tema predavanja bila je upoznavanje s fakultetom u Georgiji. Okupljeni učenici i nastavnici iz Klasične gimnazije, Gimnazije Sesvete, Gornjogradske gimnazije, XI. gimnazije i Trgovačke škole detaljno su se upoznali s načinom na koji fakultet funkcionira, dobili informacije o mogućnostima stipendiranja i stekli uvid u cijenu i standarde života studiranja u Americi. Predavanje je bilo na engleskom, ali unatoč tomu publika je uspješno sudjelovala i aktivno ga pratila postavljajući pitanja tijekom predavanja.

Širok izbor studija i zajamčena kvaliteta

“Fakultet zajedno s kampusom, svijet je za sebe ispunjen izobiljem aktivnosti, ustanova, ljudi iz raznih dijelova svijeta. Prekrasno iskustvo za sve koji si ga mogu prijuštiti”, riječi su koje su dostojan sažetak predavanja.

Fakultet koji je rangiran među najboljih 20 državnih američkih fakulteta sadrži skoro sve zamislive smjerove, a svaki smjer ima svoju zgradu. Za uspješno snalaženje u prostoru kampus posjeduje i vlastiti autobus. Erasmus projekti aktivni su u svakom trenutku i studenti redovito putuju. O svim dodatnim informacijama učenici se uvijek mogu konzultirati s Američkim kutkom u knjižnicama.

FOTO: American Corner Zagreb