Valentinovska večer poezije

Pod sloganom Otvori dušu svjetlu dana u četvrtak 14. veljače održala se ovogodišnja treća po redu pjesnička večer Klasične gimnazije u organizaciji profesorice Gordane Makar.

Ova večer poezije održana je najromantičnijega dana u godini, na Valentinovo, a znamo da je ljubav oduvijek bila najveća inspiracija pjesnicima. Improvizirana večer održana je u svečanoj dvorani, ali ovoga puta s nešto manjim brojem posjetitelja. Otvorena je dvjema glazbenim točkama koje su izvodili Borna Srbljanin (gitara) i Fran Košpić (vokal, gitara). Potom je uslijedilo nekoliko autorskih recitala učenika trećih i četvrtih razreda. Tijekom večeri u pravilnim razmacima izmjenjivale su se glazbene točke s pjesničkim recitalima, a za neočekivani kraj voditelj Damian Humski najavio je jedinstvenu točku Josipa Šprajca, učenika drugog razreda, koji je svoj ekscentrični nastup posvetio svim djevojkama u publici.

Nakon sat vremena čiste uživancije još jedna večer poezije Klasične gimnazije završila je. U očekivanju proljeća i novih inspiracija veselimo se pjesničkim susretima koji slijede.
FOTO Vasja Irma Ivković