8.8 C
Zagreb
Srijeda, 21 veljače, 2024

Večer stvaralaštva srednjoškolaca u Močvari 

Završno slavlje – projekt Kultura u akciji 4

Klasična gimnazija, ŠPUD, ŠMIMK, Gimnazija Lucijana Vranjanina i Škola suvremenog plesa Ane Maletić udružile su se s Močvarom i organizirale mnogo radionica tijekom školske godine. Rezultati tih radionica uz nastupe bendova Bixie i Dixie, J.A.Š.B.U.T. , KGB i Neopravdani prikazani su 23. svibnja 2023. na izložbi u Močvari. Također, učenici raznih škola dobili su priliku predstaviti svoje radove – primjerice, učenici plesne škole Ane Maletić izveli su dvije koreografije, a učenici iz Klasične gimnazije i ŠPUD-a pročitali su nekoliko svojih autorskih stihova. 

Likovni i filmski talenti 

Dok su špudovci predstavili svoje ilustracije, koje su bile vezane za 140 godina škole, porculanske posude, kolekciju namještaja prezentiranu uz plakate… šmimkovci i klasičari izložili su svoje skulpture koje su nastale tijekom trodnevne radionice. Također su se prikazivali razni filmovi kao što je film o Mariji Jurić Zagorki koji su snimili klasičari u sklopu Erasmus+ projekta Virtualna šetnja Europom, a prikazana je i projekcija gotovo 200 gifova nastalih za Lik u izradi špudovaca. 

Glazba je zvonka radost

Na kraju su se svi okupljeni rasplesali i zapjevali uz duo Bixie i Dixie čiji su članovi dobro poznati profesori Božić i Dits iz Klasične gimnazije. Nastupila je i J.A.Š.B.U.T  glazbena grupa iz Lucijanke koja je vrlo jedinstvena te KGB (bend Klasične gimnazije) i kao šećer na kraju Neopravdani grupa sastavljena od pet profesora koji radije idu na probe nego na nastavu. Svi su bili odlični i atmosfera je bila fantastična kroz cijelu večer. 

Veliko hvala svim profesorima i Močvarnom Laboratoriju koji su organizirali sve ove radionice i događaje jer smo stekli puno novih vještina i k tome još ponekad preskakali nastavu (što nam je, vjerujem, svima dobro došlo). 

FOTO: Jahvo Joža

Prethodni članak
Sljedeći članak
Andrea Ament
Andrea Ament
Andrea uživa u knjigama i dobrom društvu.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Povezani članci

OZNAKE

nAJNOVIJI ČLANCI