Jazz u Klasičnoj

Koncert Jazz ansambla Muzičke Akademije

Svakog drugog ponedjeljka članovi Društva klasičara organiziraju razna događanja. Dosad su to bila većinom predavanja koja su izlagali bivši klasičari, no ovoga ponedjeljka, 15. svibnja, pozornicu su krasila mlada lica s drugačijom vrstom izlaganja.

Mira Hercigonja Szekeres predstavila je Jazz ansambl Muzičke Akademije u Zagrebu. Skupina je to mladih studenata koji su bili dovoljno hrabri i odvažni da na Akademiji upišu predmet Jazz improvizaciju pod vodstvom profesora Saše Nestorovića, koji je došao u Klasičnu zajedno s devet studenata (od ukupno 55). Događanje je to koje se trebalo održati još davne 2020. godine, no nažalost, pandemija mu je stala na put.

New Orleans ili multimedijska dvorana

Koncert je počeo oko 19:30, a završio gotovo sat vremena kasnije. Ansambl se sastojao od dvije električne gitare, bubnja, dvije flaute, viole, violončela i klavira na kojem su se izmjenjivala dva studenta. Iako je na prvu vrlo neobičan sastav, upravo zbog dvije flaute, ovi mladi glazbenici su se vrlo brzo dokazali i uveli publiku u njihov svijet jazza. Električne gitare orile su se dvoranom, a bubnjevi su se mogli čuti do drugoga kata!

FOTO: Iskra Razum