Atmosferičan humanitarac

DRUGI OVOGODIŠNJI ROCK OUT

Humanitarni koncert Klasične gimnazije, Rock Out, po drugi je put održan ove školske godine. Po posljednji put organizirali su ga sada već uhodani Ian Grgić i Josipa Cirkveni, maturanti Klasične gimnazije. Svima nam je poznata plemenita svrha organizacije humanitarnog koncerta Rock Out; prikupljanje novca za učenike koji si ne mogu priuštiti maturalno putovanje u Italiju ili Grčku – nitko ne želi da netko ne ide na maturalac zbog toga što se nalazi u ne baš idealnoj financijskoj situaciji. Još je jednom Rock Out uspješno zabavio sve prisutne, kako klasičare tako i ostale posjetitelje događaja.

U Saxu su 18. travnja svirala tri benda, isto kao i prošloga puta. Ovaj su put to bili KGB, Bordeaux i Adelfi. Koncert je otvorio KGB (Klasična gimnazija bend) – „Nikakvi špijuni, da ne bi bilo“, izjavio je Rene Rehak, bubnjar KGB-a. Uz Renea na bubnjevima, Borne Srbljanina na gitari, Josipa Šprajca na basu, Margarete Ivoš i Brigite Mrkus kao vokala, u bendu sviraju i Filip Mandušić (trombon), Istok Korkut (truba) i Tristan Avirović (violončelo). U tom je atipičnom sastavu KGB svirao zanimljive obrade poznatih pjesama svjetskih i domaćih autora poput Billie Jean (Michael Jackson), Srce na cesti (Film), te dvije autorske pjesme članova benda.

Bordeaux je nastupao sljedeći, izvodeći svoje autorske pjesme, ali i obrade nekih manje poznatih pjesama. Koncert su zatvorili Adelfi unoseći taktove funka u dotad pretežito rock koncert, a to je bilo upravo ono što je publici tada trebalo. Lovro Juraga, koji je s Adelfima izveo jednu pjesmu, pretkraj je njihova nastupa zahvalio organizatorima koncerta i izrazio želju da netko preuzme organizaciju kako se ne bi dogodilo da to bude posljednji Rock Out. Nakon toga na pozornici su im se pridružili i članovi Bordeauxa kako bi zajedno izveli nekoliko pjesama.

Svi se iskreno nadamo da će tradicija održavanja Rock Outa opstati jer je atmosfera te večeri stvarno bila nešto posebno. Ako želite iskusiti djelić te atmosfere te saznati još neke pojedinosti o bendovima koji su nastupali, pogledajte videoreportažu o ovome događaju te fotogaleriju na dnu članka.

 

FOTO: Vasja Irma Ivković

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime