Božićni koncert zagrebačkih srednjoškolaca

TRADICIJA SE NASTAVLJA

U svečanome i blagdanskome ozračju 11. prosinca 2019. u bazilici Srca Isusova u Palmotićevoj održan je treći zajednički božićni koncert učenika zagrebačkih srednjih škola. Sudjelovali su učenici Tehničke škole Zagreb, Sedme gimnazije, Šesnaeste gimnazije i Klasične gimnazije.  Program je bio bogat, raznovrstan i vrlo kvalitetan.

Tako su iz Tehničke škole Zagreb nastupili Mješoviti zbor s dirigenticom, profesoricom Natašom Žaja te tamburaški sastav Tehničke škole Zagreb s voditeljem, profesorom Marijanom Gottalom. Iz Sedme gimnazije nastupili su Sedma klapa i Zbor učenika, a njihov je mentor prof. Dominik Došen. Iz Šesnaeste gimnazije nastupio je Zbor i komorni orkestar te škole kojima je dirigirala profesorica Snežana Ponoš.

IZVRSNOST U KAZIVANJU POEZIJE

 

Luka Baričić krasnoslovio je pjesmu hvarskoga pjesnika Cvite Škarpe.

Iz naše su škole nastupili Luka Baričić (4.b), Petar Maričević (4.f) i Tena Blagojević (4.b). Govorili su stihove hrvatskih pjesnika, a svim učenicima mentor je Dario Budimir, prof. Tako je Luka Baričić krasnoslovio Molitvu, pjesmu manje poznatoga hvarskog pjesnika Cvite Škarpe. Petar Maričević govorio je stihove Viktora Vide, jednoga od najpoznatijih hrvatskih iseljeničkih književnika, a riječ je o pjesmi Večer Navještenja i noć.

Petar Maričević krasnoslovio je stihove V. Vide.
Tena Blagojević kazivala je stihove pjesme Božić V. Nazora.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tena Blagojević vrlo je poticajno kazivala stihove poznate pjesme Božić Vladimira Nazora. Svi su bili uspješni u svojemu nastupu, pokazavaši kolika je moć govorene pjesničke riječi. Mnogi sudionici ovoga događanja složili su se kako je upravo Tenin nastup najbolji iako je riječ o vrlo dugoj i zahtjevnoj pjesmi. Teni je posebno čestitao i župnik, pater Ivan Matić koji je rekao da dugo nije čuo tako lijepo i izražajno kazivanje duhovne poezije.

Organizatori ovoga događanja bili su Iva Grisogono, prof. iz Tehničke škole Zagreb, Jadranka Tukša, prof. iz XVI. gimnazije, Lidija Dizdar, prof. i Marija Novokmet, prof. iz Sedme gimnazije te Dario Budimir, prof. iz Klasične gimnazije. Drago nam je da se se ovomu koncertu pridružili i pojedini kolege iz zbornice, ravnatelj naše škole Boris Anić, prof. i drugi učenici, prijatelji te članovi obitelji. Susret je završio u srdačnome ozračju i druženju sudionika, s nadom da će se i sljedeće godine održati podjednako lijep i uspješan koncert!

FOTO: privatna arhiva D. Budimira