21.6 C
Zagreb
Petak, 24 ožujka, 2023

Debatni turnir Križanićeve open

Međunarodni ad hoc turnir

Debatni ad hoc turnir Križanićeve open turnir je koji svake godine organiziraju i održavaju gimnazije na adresi Križanićeva 4. Dvodnevni turnir održan je u subotu 14. siječnja i u nedelju 15. siječnja u II. gimnaziji, a odvijao se istovremeno na dvije turnirske trake (na hrvatskome i na engleskome jeziku). Ukupno su na turniru sudjelovale 43 ekipe: 28 ekipa natjecalo se na hrvatskome, a 15 na engleskome jeziku, od kojih je šest ekipa stiglo iz Nizozemske, Sjeverne Makedonije i Estonije.

Na međunarodnoj traci najuspješniji su bili timovi Netherlands 1, Netherlands 2 i Titoš Bordeaux, dok su najbolji govornici bili Lotta Vaher, Jagoda Sabljak i Oliver Kok. Na hrvatskoj su traci pobjedu odnijeli debatanti iz MIOCA okupljeni u tim Mioc mrvice, drugoplasirani su Bušmani 1 iz II. gimnazije, a trećeplasirana je ekipa Mioc Big Tasty Meni. Najbolji govornici turnira bili su Ante Čolak, Nika Pokrovac i Rene Radišić.

Šestero hermesovaca na turniru

Od sveukupno 43 tima koji su sudjelovali, samo su dva iz Klasične gimnazije: Hermes psi i Hermes gamma. Timu Hermes psi pripadaju isključivo učenici 1.e razreda (Sven Belamarić Divjak, Cvijeta Petranović Jokić, Marija Samaržija) dok su u timu Hermes gamma debatirale starije i iskusnije učenice (Altea Balen, Maša Tomljanović, Lada Botić). Oba su tima od četiri debate pobijedila dvije i izgubila dvije debate. Na kraju je Hermes gama završio na devetome mjestu s ukupno 247.75 osvojenih bodova, a Hermes psi na 16. mjestu s 238 bodova. Najveći je uspjeh među klasičarima postigla učenica Maša Tomljanović koja je bila peta najbolja govornica na turniru.

FOTO: Hrvatsko debatno društvo

Sven Belamarić Divjak
Sven Belamarić Divjak
Sven je tijekom pisanja ovog teksta prolio kavu po tipkovnici.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Povezani članci

OZNAKE

nAJNOVIJI ČLANCI