Debatni turnir Križanićeve open

Međunarodni ad hoc turnir

Debatni ad hoc turnir Križanićeve open turnir je koji svake godine organiziraju i održavaju gimnazije na adresi Križanićeva 4. Dvodnevni turnir održan je u subotu 14. siječnja i u nedelju 15. siječnja u II. gimnaziji, a odvijao se istovremeno na dvije turnirske trake (na hrvatskome i na engleskome jeziku). Ukupno su na turniru sudjelovale 43 ekipe: 28 ekipa natjecalo se na hrvatskome, a 15 na engleskome jeziku, od kojih je šest ekipa stiglo iz Nizozemske, Sjeverne Makedonije i Estonije.

Na međunarodnoj traci najuspješniji su bili timovi Netherlands 1, Netherlands 2 i Titoš Bordeaux, dok su najbolji govornici bili Lotta Vaher, Jagoda Sabljak i Oliver Kok. Na hrvatskoj su traci pobjedu odnijeli debatanti iz MIOCA okupljeni u tim Mioc mrvice, drugoplasirani su Bušmani 1 iz II. gimnazije, a trećeplasirana je ekipa Mioc Big Tasty Meni. Najbolji govornici turnira bili su Ante Čolak, Nika Pokrovac i Rene Radišić.

Šestero hermesovaca na turniru

Od sveukupno 43 tima koji su sudjelovali, samo su dva iz Klasične gimnazije: Hermes psi i Hermes gamma. Timu Hermes psi pripadaju isključivo učenici 1.e razreda (Sven Belamarić Divjak, Cvijeta Petranović Jokić, Marija Samaržija) dok su u timu Hermes gamma debatirale starije i iskusnije učenice (Altea Balen, Maša Tomljanović, Lada Botić). Oba su tima od četiri debate pobijedila dvije i izgubila dvije debate. Na kraju je Hermes gama završio na devetome mjestu s ukupno 247.75 osvojenih bodova, a Hermes psi na 16. mjestu s 238 bodova. Najveći je uspjeh među klasičarima postigla učenica Maša Tomljanović koja je bila peta najbolja govornica na turniru.

FOTO: Hrvatsko debatno društvo