Državno Natjecanje iz hrvatskog jezika

Najbolji od najboljih

Nakon što je na školskoj razini u šest kategorija sudjelovalo ukupno 8818 učenika iz cijele Republike Hrvatske, te potom na županijskoj razini ukupno 2294 učenika, na državnu razinu pozvano je najboljih 145 učenika od 7. razreda osnovne do 4. razreda srednje škole.

Zahvaljujući osvojenomu prvom mjestu na županijskoj razini Natjecanja u Zagrebu u kategoriji 3. razreda, moj mentor Igor Medić i ja pozvani smo na najvišu razinu Natjecanja, koje se nakon dvije godine stanke ponovno održalo uživo. Na državno Natjecanje iz hrvatskoga jezika ove se godine putovalo u Zadar, a naš je domaćin bila OŠ Krune Krstića na prekrasnoj zadarskoj obali i u neposrednoj blizini staroga grada.

Tri sunčana dana

U Zadar smo doputovali 11. svibnja 2022. u poslijepodnevnim satima te smo se prijavili u Hotel Kolovare, gdje smo se udobno smjestili. Ispiti su se rješavali 12. svibnja u jutarnjim satima, a poslijepodne je objavljena ljestvica privremenoga poretka. Sljedećega dana, 13. svibnja objavljeni su konačni rezultati te smo prisustvovali svečanomu proglašenju pobjednika i zatvaranju Natjecanja u prostorima osnovne škole. Hotel i škola domaćin srdačno su nas primili u svoj grad, pa smo se s osvojim sedmim mjestom 13. svibnja u Zagreb vratili ispunjeni dojmovima i pozitivnom energijom. Bilo je stresnih trenutaka, ali sunčani Zadar i gostoprimstvo naših domaćina pridonijeli su tomu da nam ovogodišnje Natjecanje u cjelini ostane u lijepome sjećanju. Sljedeće godine nadam se ponovnomu odlasku na državno natjecanje i voljela bih da tada s nama putuje još učenika iz škole. Također se nadam povratku u predivnu Dalmaciju i još boljim rezultatima!

FOTO: privatna arhiva profesora Igora Medića