Europski dan jezika u Klasičnoj

2001. godine 26. rujna proglašen je Europskim danom jezika. I u Klasičnoj gimnaziji na prikladan smo način obilježili ovaj dan.

Što je Europski dan jezika? Nakon što se proglašenje 2001. godine Europskom godinom jezika pokazalo uspješnim načinom promoviranja raznolikosti u Europskoj uniji, Vijeće Europe proglasilo je 26. rujna Europskim danom jezika. Obilježavanjem toga dana želi se javnosti pokazati koliko je učenje jezika važno kako bi se povećalo međukulturalno razumijevanje. Europa je jezično i kulturno vrlo raznolika što svakako treba njegovati i sačuvati. Još je jedan od ciljeva Europskog dana jezika potaknuti učenje jezika kako u školi tako i izvan nje u svakoj životnoj dobi.

Učenici Klasične gimnazije jedan su sat nastave u četvrtak, 26. rujna posvetili obilježavanju ovoga dana. U novoj dvorani škole nije bilo organizirano predavanje ili prezentacija Europskog dana jezika, već interaktivan Kahoot! kviz u kojem su sudionici na zabavan način mogli provjeriti koliko dobro poznaju različite jezike koji se govore u Europi.

Više o Europskom danu jezika možete pročitati ovdje.

FOTO: Fran Košpić