Škole održivosti – projekt Zelene akcije

Našu su školu posjetile predstavnice Zelene akcije Aleksandra Schindler Ljutak i Dora Sivka te 19. rujna 2019. održale predavanje o projektu Škole održivosti – obrazovanjem do aktivnog građanstva i društvene jednakosti. Projekt će trajati do svibnja 2021. godine, a uz Zelenu akciju u projektu sudjeluju Škola primijenjene umjetnosti i dizajna; Udruga bivših učenika ŠPUDA – Zagreb – UBU;  Klasična gimnazija; Škola za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću iz Zaboka i Udruženje za razvoj kulture ,,URK”, nama bolje poznato kao Močvara.

U sklopu projekta tijekom listopada održat će se ukupno devet predavanja (jedan puta na tjedan) za učenike Klasične gimnazije i ŠPUD-a na kojima će biti riječi o održivom razvoju (teme kao što su otpad, ekonomija i resursi, klimatske promjene…), a namijenjena su poticanju istraživanja i stvaranja vlastitih projekata u školi.

Zamišljeno je ostvarivanje osobnih projekata (npr. filmskih uradaka) s temom okoliša i zaštite od zagađenja te njihovo predstavljanje na dva festivala. Prvi (19. listopada), Zelena Močvara, ukljičivat će izgradnju solarnih kolektora, kompostera i urbano vrtlarstvo.

Za projekt se do sada javilo 20-ak klasičara i pozivamo vas da se i vi pridružite! Za više informacija o projektu i kako sudjelovati javite se profesorici filmologije Galjini Venturin ili profesoru Gordanu Tomiću!

FOTO: Tristan Avirović, Jelena Dizdar