HAK-ovo predavanje o odgovornom ponašanju u prometu

Jučer, 6. veljače 2019. godine, naša je škola ponovno imala priliku ugostiti HAK-ov Preventivno-edukativni program „KLIK“ – navika odgovornog ponašanja”.

Predavanju su tradicionalno prisustvovali maturanti koji su se mogli educirati o raznim opasnostima s kojima se susreću ili će se tek susresti kao vozači na cestama. Interaktivnim predavanjem Krešimira Viduka i upoznavanjem sa zabrinjavajućim statistikama usvajali smo i stjecali objektivne stavove o vlastitoj ugroženosti u prometu, a predavanje smo zaključili testiranjem simulatora prevrtanja u školskom dvorištu.

Preventivno-edukativni program „KLIK” programkoji je dosad obuhvatio više od 7500 učenika iz 113 škola. Namijenjen je adolescentima, a cilj programa stjecanje je kompetencija i znanja o sigurnosnim i zaštitnim mjerama i radnjama prije i za vrijeme upravljanja (ili prevoženja) vozilom, kao i razvoj vještina odgovornog i sigurnog ponašanja u prometu.

Više informacija o odgovornom ponašanju u prometu možete pronaći na sljedećoj poveznici: http://www.hak.hr/sigurnost-u-prometu