Klasična gimnazija ponovo u Močvari

Vrlo popularno druženje kreativnih klasičara

Druga ovogodišnja pjesnička večer pod vodstvom profesorice Alme Cacan održala se 17. ožujka 2022. na dobro poznatom starom mjestu – u klubu “Močvara”. Pjesničke večeri u Močvari druženja su na kojima svi inspirirani klasičari imaju priliku pokazati svoje pjesničke i glazbene radove.

Glazba, poezija i drama – sve na jednome mjestu

Voditelj programa Tristan Avirović

U 19 sati voditelj Tristan Avirović otvorio je noć i predstavio prvu točku: recitacija Nike Troglića uz glazbenu pratnju Antuna Antolovića. Dečki su publiku ugodno iznenadili svojom izvedbom pjesme “Čekaj me ja ću ti doći” Konstantina Simonova. Nakon njih Paula Divić i Sunčica Bencetić uvele su klasičare i druge okupljene ljubitelje pisane riječi u poeziju svojim autorskim pjesmama, a zatim je Tonka Pavić pročitala svoju kratku priču. Petrunjela Baće izvela je monolog Medeja, a nakon nje Tonka Matejaš vratila je publiku u poeziju svojim autorskim pjesmama. Mauro Vakanjac nastavio je s poezijom i pročitao svoje tri autorske pjesme.

Rasplesana škola Ane Maletić

Na večeri poezije ovoga se puta Klasičnoj pridružila Škola suvremenog plesa Ane Maletić čija je plesna grupa pod vodstvom mentorice Normele Krešić Vrkljan izvela performans “Non-stop govorenje, non-stop kretanje”.

Učenici Plesne škole Ane Maletić

Nakon izvedbe plesne grupe zaredali su se maturanti koji su svoju zadnju pjesničku noć odlično iskoristili. Lana Drašković predstavila je svoje dvije autorske pjesme, a nakon nje nastupila je Barbara Janđel s još jednom autorskom pjesmom. Kaya Mary McConnell pročitala je svoju autorsku kratku priču, a zatim nas odvela u glazbene svjetove a cappella izvedbom. Matea Fitz pročitala je svoju autorsku pjesmu, a zatim je Ema Rotim publiku oduševila svojim proznim tekstom. Nakon njih na scenu su se vratile mlađe generacije: Margarita Belan pročitala je dvije autorske pjesme svoje prijateljice Iskre Razum. Za kraj bloka poezije Iskra Branković pročitala je pjesmu Leonarde Carević.

Matea Fitz jedna je od maturanata Klasične gimnazije koji su obilježili Večeri svojom poezijom tijekom protekle četiri godine.

Snađi se, druže

KGB (Klasična gimnazija bend) je, kao i uvijek, svojom izvedbom stvorio odličnu završnu atmosferu i podignuo publici energiju. Postava benda malo se promijenila zbog nesretne korone: Roko Ciglenečki (vokal+gitara), Juraj Koretić (bubnjevi), Vanja Vislav Dolibašić (bas), Ivan Rihtar (klavijature), Ana Ciglenečki (zamjenski vokal i bas) i Matko Brzica (gitara). Budući da pjevačica benda nije mogla nastupiti, zamjenski se vokal tražio u zadnji tren. Ana Ciglenečki kaže kako je ona bila tek treći izbor, no odlično se snašla u svojoj novoj ulozi.

Ana Cigenečki sjajno se snašla u KGB-u koji je rasplesao okupljenu publiku.

Ova pjesnička večer činila se kao da je dio onih “dobrih, starih, normalnih” vremena bez maski i ograničenja. Svatko može potvrditi da je atmosfera bila odlična, a i odaziv velik. Veselimo se sljedećoj pjesničkoj večeri!

FOTO: Maša Pećarina