Klasična pod reflektorima

Snimanje promotivnog videa

Kao što je već svima poznato, Klasična gimnazija ove školske godine slavi svoj 415. rođendan. Osim sadnje stabala na području Demerja kao rođendansku akciju Škola je odlučila snimiti i promotivni video te tako pokazati svima svoju povijest škole i pobliže upoznati zainteresirane s raznim izvannastavnim aktivnostima i mnoštvom fakultativnih predmeta.

Pripreme za snimanje počele su 15. studenog, a u njima je istraživanjem sadržaja i scenarističkim radionicama sudjelovala ekipa od nekoliko kreativnih i ustrajnih klasičara:Tonka Pavić, Bartol Gracin, Tomislav Matej Sokolović Čižmek, Josip Ćuk, Petrunjela Baće, Mila Mandić i Eva Lešić uz pomoć vanjskih suradnika Filipa Peruzovića (redatelj) i Marina Lisjaka (dramaturg) te profesora Igora Medića i profesorica Ivane Črnelč, Sare Miščin, Melite Kovačev i Alme Cacan. U snimanju videa također su pomogli i članovi antičke dramske skupine koji su tijekom dvodnevnoga snimanja utjelovili velik broj uloga.

Dvodnevni angažman

Gotovo mjesec dana nakon početka pripremanja i organiziranja, 9. prosinca, započelo je snimanje. Nakon prvoga sata ispred klasičnog kabineta okupili su se učenici spremni za glumu. Snimalo se sve do tri sata popodne s odmorima na kojima su učenici imali priliku družiti se međusobno i s profesorima. Kasno poslijepodne udarac filmske klape označio je kraj snimanja nakon dugotrajnog i iscrpljujućeg dana.

U dvodnevnom je snimanju sudjelovalo stotinjak klasičara koji su i na taj način obilježili rođendan svoje škole.

Sutradan se snimanje nastavilo od jutarnjih sati, a intenziviralo se poslije petog sata. Ostale su još dvije velike scene za snimanje: trebalo je predstaviti fakultativne predmete i izvannastavne aktivnosti te ukomponirati u sve to završnu zajedničku scenu kojom se čestita rođendan školi.

Kompletni uređeni video moći će se pogledati na Youtube kanalu Klasične gimnazije nakon što učenička skupina montažera pod mentorstvom vanjskoga suradnika Filipa Peruzovića dovrši postprodukciju videa.

FOTO: Ivana Črnelč