Književna matineja u kinu Europa

Copyright: Fran Košpić

Festival svjetske književnosti i ove je godine okupio najbolje pisce svjetske i domaće književne scene.  Utemeljen je 2013. godine, a njegov je osnivač nakladnička kuća Fraktura. Od samog početka želja im je „podizanje svijesti o knjigama i važnosti čitanja te predstavljanje novih i vrijednih naslova” kako stoji na službenoj stranici Festivala.

Od 2. do 8. rujna, koliko je trajao, brojnim književnim, ali i filmskim, novinarskim i likovnim programima FSK je predstavio četrdesetak umjetnika koji su govorili o svom shvaćanju umjetnosti, o svom životu, o djelima drugih autora…

Susret s Damirom Karakašem

Književnu matineju u kinu Europa učenici Klasične gimnazije posjetili su petog dana Festivala, u srijedu, 5. rujna. Tom prigodom mogli su upoznati književnika Damira Karakaša koji je predstavio svoj roman Sjećanje šume. Prema riječima Roberta Perišića, Sjećanje šume „kratak je roman poetskog tempa, knjiga o jednom neobičnom odrastanju pod sjenom misterija koji se krije u samom tijelu.“ Također je u jednom trenutku, nakon što ga je moderatorica to zamolila, zasvirao harmoniku čijim se sviranjem uzdržavao živeći u Francuskoj.

FOTO Fran Košpić