Knock out festival

GUŠTANJE NA FRANCUSKOM SNIJEGU

I ove godine mnogi učenici skijali su, daskali na snijegu (bordali) i zabavljali se na Knock out snow festivalu koji se odvijao na velikome francuskom skijalištu Les Sybelles od 4. do 11. siječnja.

Autobusom su doputovali do Francuske, točnije do Savojskih Alpa i gotovo 900 kilometara udaljenog skijališta, gdje ih je dočekalo predivno sunčano vrijeme, 330 km prekrasnih staza (od kojih su sve bile u funkciji!) te veliki broj kafića i restorana na samim stazama. Uz sve to učenici su tih nekoliko dana vodili apartmanski život i, kako čujem, dobro se snašli u takvim okolnostima. Organizacija cijeloga događaja bila je odlična. To pokazuju organizirana škola skijanja te snowboarda za sve, bilo da su početnici, napredni ili izvanredni skijaši ili snowboarderi, a školu je vodilo čak 20 učitelja. Također, učenicima je Elan ekipa ponudila i isprobavanje najnovijih modela skija za rekreativce, napredne skijaše i natjecatelje.

Sigurnost i zabava podjednako su važne

Na učenike je pazio organizirani profesorski, pedagoški i liječnički tim te su se mogli bezbrižno zabavljati. Kao izvori zabave bile su im otvorene mogućnosti posjećivanja različitih organiziranih koncerata, zabava u diskoklubovima te su se čak mogli opustiti i uz korištenje bazena. Svakako je važno napomenuti da su bili organizirani svakodnevni sastanci za profesore s koordinatorima iz agencije koji su ih izvještavali o događanjima tekućeg dana (vrijeme, prognoza, ponašanje učenika na skijaškim stazama i van njih, povrede na skijanju i sanacija povreda itd.).

Svi klasičari sretno su se i u jednome komadu vratili kući (uz pokoju manju ozljedu), ali zasigurno puni iskustva, što skijaškog, što društvanog i malo je reći da se već odbrojavaju dani do novog skijaškog festivala.

FOTO: Krešimir Dits