„Koronarna“ umjetnička večer u Močvari

Osobni potpis na papir kod šanka. Maska na licu, kapa na glavi i rukavice na rukama. Sjedala u publici razmaknuta metar i pol. Tako je počela naša ovogodišnja književno-glazbena večer u organizaciji profesorice Gordane Makar, dan prije donošenja novih mjera za zatvaranje kafića, klubova i restorana, 27. studenog 2020.

Pjesnikinje Matea Fitz i Paula Divić te voditeljica Lena Matanović tijekom pjesničke večeri u Močvari

Prva naša književno-glazbena večer „Otkrij dušu svjetlu dana“ održana je 2013. godine, a ove godine je već sedma godina što ih održavamo. Inače se večeri održavaju u prostorima naše škole, ali ove godine, zbog mjera, održana je večer u Močvari. Ove godine ne samo da je održana u drukčijem okruženju, već i po prvi put ima likovne uratke kao još jednu umjetnost pridruženu glazbi i poeziji. Među likovnim uradcima bili su uradci učenika naše škole – Matee Fitz, Phuong Le Đo Hong, Mare Meničanin, Eme Pintar i Tee Vuksan.

Bend Portmanteau spaja bivše i sadašnje klasičare glazbom.

Večer je započela riječima dobrodošlice voditeljice Lene Matanović iz 4.d, kojom je upoznala prisutne s našom tradicijom i zašto smo ove godine u Močvari. Predstavila je i izvođače večeri – pjesnike Mateu Fitz (3.d), Paulu Divić (3.e) i Tomu Marušića (4.d), pjevačicu Kayu Mary McConnell (3.b) te glavnu glazbenu točku večeri, bend Portmanteau, koji se sastoji od tri bivša i jednog sadašnjeg klasičara – Borna Srbljanin (gitara), Fran Košpić (vokal i gitara), Mateja Martinec (bas gitara) te Juraj Koretić (3.b, bubnjevi).

Bend je izveo mnogo rok-klasika tu večer, uključujući „Californication“ Red Hot Chili Peppersa i „Seven Nation Army“ The White Stripesa, a pjevačica je premijerno izvela svoju pjesmu „Još uvijek te voli“ a capella.

Premijerna izvedba autorske pjesme „Još uvijek te voli“ Kaye Mary McConnell

Večer je lijepo protekla, poezija je bila odlična, emocionalna i dosjetljiva, glazba je bila izvrsno izvedena, i, naravno, bila je na odličnom mjestu.

Nadam se da će se opet večer poezije održati, možda u nekom drugom okruženju, ako mjere to dopuste.

FOTO: Jahvo Joža / SubSite.hr