MAT liga

O NATJECANJU

Kao i svake godine, i ove se godine održava matematičko natjecanje MAT liga. To je natjecanje u kojemu sudjeluju učenici diljem Hrvatske, a natječu se u parovima. Natjecanje se sastoji od četiri kola. Osvojeni bodovi u tim kolima zbrajaju se i na kraju se proglašavaju i nagrađuju pobjednici.

U svakome kolu parovi imaju 60 minuta za rješavanje zadataka koji su srednje težine, ali problem ih je sve riješiti u zadanome vremenu. Parovi moraju međusobno dobro koordinirati i surađivati da bi mogli najučinkovitije rješavati zadatke. Svi su zadatci višestrukoga izbora (na zaokruživanje) i svaki zadatak ima četiri ponuđena odgovora.


MAT LIGA U KLASIČNOJ GIMNAZIJI

Profesorica Maja Šupe-Družetić organizira natjecanje MAT liga u Klasičnoj gimnaziji. Prvo ovogodišnje kolo održano je 7. listopada, a u njemu je sudjelovalo 10 parova iz sva četiri razreda. Najbolji plasman ostvario je par Korunić-Kožul iz 4. c. koji dijele 9. i 10. mjesto. Sljedeći je par Bencetić-Rihtar iz 2. c koji dijele 15. i 16. mjesto. Nadamo se da će klasičari nastaviti ostvarivati dobre rezultate u MAT ligi.

FOTO: canva.com