Nastavak suradnje ŠPUD-a i Klasične

BILTEN KAO KRAJNJI PROIZVOD SURADNJE

Druga novinarska radionica u ŠPUD-u održana je u utorak 2. travnja. Na radionici smo razgovarali o stvaranju zajedničkog biltena te smo trenutno korak bliže stvaranju zajedničkoga medija Klasične i ŠPUD-a.
Voditelji Martina Domladovac i Lujo Parežanin te učenici Klasične gimnazije i ŠPUD-a tijekom druge radionice. Stvaramo medij zajedno!

Radionica je bila praktične prirode: u skupinama raspravljali smo o onome što bismo htjeli da bilten sadrži (članci, rubrike…), kako bismo željeli da izgleda naslovnica i unutrašnjost i koliko često bi bilten izlazio. Nakon što smo porazgovarali, dobili smo stare časopise μ i stare ŠPU-ove (časopise ŠPUD-a). Usporedili smo ih, a zatim smo osmišljavali naslovnicu i rubrikaciju zajedničkoga biltena. Svaka skupina bila je sastavljena od četiri klasičara i jednog učenika ŠPUD-a te su osmišljene četiri jedinstvene ideje za naslovnicu i za rubrike.

Poslije ovog zadatka vodili smo raspravu o tome što bi sve trebalo, a što ne bi trebalo biti u časopisu. Zajednička odluka bila je da i umjetnički (stripovi, naslovnica, fotografije) i tekstualni dio biltena stvaraju učenici obiju škola. Iako posao još nije priveden kraju, odlučeno je da će sadržaj biltena biti zajednički interesi i ponešto o svakoj školi da se sadašnji (a možda i budući) učenici mogu informirati o objema školama.

FOTO: Fran Košpić