Predstavljanje časopisa u Društvu klasičara

Naša novopokrenuta novinarska skupina pozvana je predstaviti naš novi digitalni časopis μ. Cilj ovoga predstavljanja bio je upoznati bivše klasičare s događanjima i uspjesima časopisa i novinarske skupine.
Članovi redakcije tijekom predstavljanja časopisa u Društvu klasičara.

Redakcija novinarske skupine zajedno s voditeljicom skupine prof. Ivanom Črnelč 1. travnja imala je priliku održati predavanje i predstaviti novi digitalni oblik časopisa μ u Društvu klasičara. Prisutni članovi Društva mogli su saznati ponešto o povijesti i nastanku časopisa od prof. Ivane Črnelč. Nakon uvodnoga dijela Fran Košpić, glavni urednik časopisa, i Fran Kelava, prošlogodišnji maturant Klasične gimnazije koji je pružio veliku pomoć pri grafičkom oblikovanju časopisa, govorili su o prijelazu časopisa u digitalni oblik i o sadašnjem izgledu i mogućnostima časopisa. O suradnji, uspjesima i obrazovanju novinarske skupine govorila sam ja, Andrea Pavlešen, dok je Jakov Kalajžić govorio o planovima za budućnost i promociji časopisa. Također, prisutnima smo predstavili prvu u nizu videoreportaža o fakultativnoj nastavi i izvannastavnim aktivnostima – videoreportažu o debatnome klubu Hermes.

Predstavljanje časopisa proteklo je u ugodnome ozračju, a kad je predstavljanje završilo, uslijedilo je druženje tijekom kojega smo razgovarali o iskustvima i planovima za budućnost. Bilo je vrlo zanimljivo susresti različite generacije klasičara na jednome mjestu i moći im prikazati što mladi klasičari rade i čime se sve bave. Zahvaljujemo Društvu na gostoprimstvu i veselimo se nekom budućem susretu!

FOTO: Mislav Gjurašin, Davor Balažin