Novembre numérique

Novembre numérique ili Digitalni studeni međunarodni je festival koji slavi digitalne kulture. Francuski institut svake godine proširuje svoje granice mobilnosti pa se proslava održava čak u 80 država. Ove je godine Medijateka Francuskog instituta, smještena u Preradovićevoj ulici, u sklopu festivala ugostila naše učenike i pružila im priliku da se upoznaju s njezinim voditeljima, ali i francuskom baštinom.

Klasičari tijekom posjeta medijateci

Učenici prvih i drugih razreda 17. studenoga u pratnji profesorice Galjine Venturin imali su priliku upoznati se s francuskom baštinom putem VR-a, ali i razgovorom s voditeljima na francuskom jeziku. Učenici su bili podijeljeni u dvije grupe. Dok je jedna grupa isprobavala VR, druga je imala vremena razgledati Medijateku. Učenicima su predstavljene i interaktivne slike hrvatske umjetnice Ane Sladetić koje reagiraju na toplinu. Učenicima se jako svidio sam sadržaj Medijateke, imali su priliku bolje se upoznati i zabaviti te se nadaju ponovnom dolasku.

Medijateka je otvorena za sve naraštaje i pruža brojne mogućnosti: više od 15 tisuća dokumenata (časopisi, knjige, stripovi, slikovnice, filmovi, itd.), prostor za mlade, stručni materijali za učenje itd. Godišnja članarina za mlađe od 18 godina iznosi 12 eura, a član ima pristup svim navedenim aktivnostima i materijalima.

FOTO: Erika Uka