Novi krug prijava – Erasmus+

Predstavljanje projekta

Tijekom tjeskobnih godina pandemije nekolicina odvažnih profesora Klasične gimnazije odvažila se napisati i oživjeti Erasmus+ projekt danas poznat kao Virtualna šetnja Europom. U prethodnoj godini realizacija takva projekta pokazala se i više nego uspješnom, ispunjena veselim i dinamičnim iskustvima sudionika. Uz pozitivne odjeke sa svih strana ušli smo u 2022./2023. godinu te su raspisane prijave za sudjelovanje u aktivnostima projekta. Projekt vode nastavnici Zoran Čorkalo, Ivana Črnelč, Melita Kovačev, Sara Miščin, Gordana Makar, Ariana Stepinac i Galjina Venturin.

Filmske priče

O svim nadolazećim aktivnostima i obećanjima imali smo priliku detaljno čuti od samih organizatora 7. listopada kada je učenicima projekt predstavljen te su pružene informacije o svim nadolazećim aktivnostima. Ove se školske godine za učenike uključene u projekt spremaju mnoga ugodna iznenađenja i prilike: bit će organiziran radni sastanak i mobilnost učenika u Solunu, a osim toga učenici će snimati dokumentarno-igrane filmove o Zagrebu. Osobno mi se najviše svidjela prilika za sudjelovanje u pisanju scenarija i snimanju kratkoga filma pod vodstvom prof. Galjine Venturin, inače voditeljice Filmologije. Tema sljedećega filma koji će nastati u okviru projekta posvećena je misteriju prošlog stoljeća, odnosno nikada dokraja razjašnjenoj priči o krađi knjiga iz Državnog arhiva.

Prijavi se

Aktivnosti poput ove najavljene su u nerednim dvjema godinama, a odvijat će se u čak četiri različite države. Veselimo se sudjelovati u aktivnostima koje su nam pripremili naši profesori, a pozivamo i vas da se okušate u svijetu filma. Prijave za sudjelovanje u projektu otvorene su do 23. listopada, a prijaviti se možete ovdje: https://forms.gle/79VRTXZA83w51Nan7.