Putujem i učim na Sljemenu

Grupa Putujem i učim organizirala je prvi izlet nakon pandemije. Učenici u pratnji nastavnika Davora Svaguše i Jurice Blaževića uputili su se prema planinarskom domu Gorščica.

Izgubljeni, nađeni

Izlet je započeo okupljenjem sudionika: u 9:30 trebali su se naći na okretištu Dubrava kako bi se tamo ukrcali na autobusbus i odvezli se do mjesta na kojem bi krenuli u planinarski dom Gorščica na Medvednici. Međutim, neki su se učenici bili izgubili pa su otišli na krivo okretište (Dubec), ali su ipak stigli na okretište Dubrava u pravo vrijeme zahvaljujući dobroj komunikaciji između učenika. Tako se skupina zaljubljenika u prirodu i putovanja točno na vrijeme zaputila prema odredištu, nažalost, bez nekih učenika koji su zaspali

Svatko odabire svoj tempo

Vožnja je trajala otprilike sat vremena i dosta nas je moralo stajati jer se odnekud stvorilo mnogo stariji ljudi kojima smo morali ustupiti mjesta u autobusu. Nakon što smo stigli do početne točke planineranja, profesor Svaguša rekao je kako možemo ići bilo kojom brzinom, ali da on mora biti na začelju kolone za slučaj da se netko izgubi. Tako je nastalo nekoliko skupina od kojih su neke brzo hodale (kao da se natječu na svjetskom prvenstvu), dok su neke hodale kao planinarska skupina umirovljenika, a profesor Svaguša još je uvijek bio na začelju kolone. Tako je razlika između skupine koja je prva stigla do planinarskog doma i profesora Svaguše bila sat vremena. Na Gorščici dom nažalost nije radio, ali još uvijek su se tamo mogle kupiti palačinke po prilično dobroj cijeni.

Na Gorščici smo imali otprilike tri sata slobodnog vremena koje smo proveli kartajući se, šećući po šumi i igajući nogomet. Oko tri sata popodne počeli smo se spuštati prema gradu, ali ovaj put smo svi išli podjednakom brzinom te se nitko, koliko se zna, nije izgubio na putu kući.

FOTO: Davor Svaguša