Općinska razina LiDraNa 2021.

Trenutno živimo u svijetu koji se mijenja i prilagođava. Protekla godina donijela je mnoge promjene u našim životima, a kako je počela, čini se da će takva biti i 2021., puna promjena! Učenici srednjih škola, pa tako i mi, već su se navikli na online režim, a tzv. „prvih dana škole“ ove smo godine imali desetak. Izuzetak ove godine nije bio ni LiDraNo koji je jednako tako podložen promjeni.

Nije lako lidranovcu – Zoom, Zoom, Zoom, Zoom

Petrunjela Baće tijekom kazivanja pjesme Za rat je kriv uvijek onaj drugi.

Ove se godine natjecanje iz LiDraNa isključivo odvijalo preko Zoom sastanaka, tj. videopoziva. Čak su i dramsko-scenski nastupi održani putem kamere, iz naše škole. U pisanju literarnih radova sudjelovale su Tonka Matejaš, Jelena Čumandra, Katarina Bratulić, Paula Divić i Tonka Pavić, dok je novinarski rad na natjecanje poslao Luca Giorgio Rugo. Na općinskoj razini natjecanja, umjesto uživo, okrugli stol s povjerenstvom održan je putem Zooma te su natjecateli mogli čuti komentare s pomoću svojih računala u školi ili kod kuće. Nešto teže bilo je Petrunjeli Baće koja se natjecala sa svojim dramsko-scenskim nastupom. Nije lako izvesti djelo ni uživo, pred komisijom, a još je teže prenijeti emocije preko ekrana pa se tako naša glumca našla u nezgodnome položaju! Bez obzira na zadane uvjete odradila je odličan posao i zavrijedila lijepe komentare! Prekaljena lidranovka nakon smotre izjavila je

LiDraNo je ove godine bio neobičan, ali sam se nasmijala baš kao i inače!

Klasičari uspješni usprkos svemu

Unatoč promjenama unesenim u LiDraNo, naši se učenici jednako trude te ga shvaćaju krajnje ozbiljno. Naposljetku, promjena je uvijek izazov te je zanimljivo kakve sve načine pronalazimo da bi stvari funkcionirale. Na županijskoj razini našu će školu predstavljati Jelena Čumandra, Katarina Bratulić i Tonka Pavić u kategoriji literarnih radova, Luca Giorgio Rugo u kategoriji novinarskih radova te Petrunjela Baće u kategoriji samostalnih scenskih nastupa. Sada se možemo samo nadati daljnjem nastavku LiDraNa i dobrim rezultatima, po mogućnosti, uživo!