Pjesnička večer Klasične gimnazije – Otvori dušu svjetlu dana

Kreativno izražavanje riječima, pisanjem ili glumom, opuštanje uz književnost, uz riječi pune osjećaja. Boravak u toploj prostoriji s prijateljima, dok se vani prolaznici smrzavaju. To su pjesničke večeri Klasične gimnazije u Zagrebu.

Prva ovogodišnja pjesnička večer održana je 9. dana u mjesecu listopadu u klasičnom kabinetu u organizaciji profesorice Gordane Makar. Program večeri vodili su Damian Humski i Patrik Branšajd, a nastupali su svi učenici i profesori spremni nešto pročitati, odglumiti ili otpjevati. Uz standardnu postavu izvođača bilo je i puno učenika prvih razreda, a nastupilo je i dvoje profesora s glazbenom točkom.

Program je počeo u 20 sati. Svjetla su se ugasila, ostalo je samo ono koje je osvjetljavalo improviziranu pozornicu. Nakon otprilike dva sata uživanja u poticajnim pjesmama i glazbi publika je uz pljesak napustila klasični kabinet.

Ovo je bila tek prva pjesnička večer Klasične gimnazije u Zagrebu ove školske godine, a bit će ih još. Nadam se da će sljedeći put sudjelovati još više ljudi (i u publici i među izvođačima). Vjerujem da će se do sljedećega susreta ohrabriti svi oni koji su se sada bojali pročitati svoja djela. Vidimo se na sljedećoj pjesničkoj večeri!

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime