Pjesnička večer Klasične gimnazije – Otvori dušu svjetlu dana

Kreativno izražavanje riječima, pisanjem ili glumom, opuštanje uz književnost, uz riječi pune osjećaja. Boravak u toploj prostoriji s prijateljima, dok se vani prolaznici smrzavaju. To su pjesničke večeri Klasične gimnazije u Zagrebu.

Prva ovogodišnja pjesnička večer održana je 9. dana u mjesecu listopadu u klasičnom kabinetu u organizaciji profesorice Gordane Makar. Program večeri vodili su Damian Humski i Patrik Branšajd, a nastupali su svi učenici i profesori spremni nešto pročitati, odglumiti ili otpjevati. Uz standardnu postavu izvođača bilo je i puno učenika prvih razreda, a nastupilo je i dvoje profesora s glazbenom točkom.

Program je počeo u 20 sati. Svjetla su se ugasila, ostalo je samo ono koje je osvjetljavalo improviziranu pozornicu. Nakon otprilike dva sata uživanja u poticajnim pjesmama i glazbi publika je uz pljesak napustila klasični kabinet.

Ovo je bila tek prva pjesnička večer Klasične gimnazije u Zagrebu ove školske godine, a bit će ih još. Nadam se da će sljedeći put sudjelovati još više ljudi (i u publici i među izvođačima). Vjerujem da će se do sljedećega susreta ohrabriti svi oni koji su se sada bojali pročitati svoja djela. Vidimo se na sljedećoj pjesničkoj večeri!