Rastanak od maturanata

Svečana podjela svjedodžbi

Rastanci nikada nisu lagani, a ponekad dođu toliko iznenada pa ih je nemoguće svjesno dočekati. Tako se nekako dogode i rastanci sa srednjom školom, prišuljaju se tiho iza leđa, odjednom. Klasična gimnazija 2. je lipnja službeno pozdravila svoje ovogodišnje maturante na podjeli svjedodžbi koja se održala u svečanoj dvorani uz prisutstvo ravnateljice, nekolicine profesora te velikog broja maturanata.

Riječi zahvale

Predstavnci razreda u ime svojih razreda zahvalili su nastavnicima i oprostili se s Klasičnom.

Podjela je započela ravnateljičinim govorom u kojemu je srdačno pozdravila maturante i zahvalila im na doprinosu školi te ih podsjetila da će, iako odlaze, zauvijek ostati klasičari te da je Klasična gimnazija uvijek tu za njih. Govor su održali i svi predstavnici razreda te je svaki razred na svoj način zahvalio pojedinačnim profesorima, ističući svoja dobra, ali i manje dobra sjećanja u posljednje četiri godine, prisjećajući ih se sada na pozitivan, humorističan način. Prisjetli su se maturalaca i zafrkavanja na satu, ali su se osvrnuli i na informatiku s kojom su se svi u drugome razredu namučili.

Maturanti generacije

Svake se godine odabire maturant generacije, a u posljednje su četiri godine hodnicimaa kročili iznimni pojedinci tako da je bilo nemoguće istaknuti samo jednoga učenika. U skladu s tom praksom i ove su godine odabrana dva maturanta generacije. Oni su učenici koji su svojim ocjenama, rezultatima na natjecanjima ili općenito velikim doprinosom školi učinili školu ponosnom. Titula je pripala Viti Belamarić Divjak koja je ove godine osvojila drugo mjesto na Državnome natjecanju iz grčkoga jezika te je odlična učenica i Tristanu Aviroviću, strastvenom obožavatelju Klasične gimnazije, odlikašu, članu debatnog kluba te voditelju pjesničkih večeri. Vita i Tristan također su održali svoje govore, zahvaljujući školi na svemu što im je pružila. Vita je posebno zahvalila i svojoj mentorici i razrednici, profesorici Ingi Fröbe Naprta, a Tristan je priznao da je zaljubljen i u učenike i u školu, pa čak i u profesore!

Spremni za budućnost

Večer je završila sa svakim razredom u posebnoj učionici u kojoj su razrednici podijelili svjedodžbe i pohvalnice te se oprostili od maturanata sa stilom, smijehom i zagrljajima. Zas maturante gotovo je još jedno poglavlje života, a za sve što ih dalje čeka Klasična ih je itekako pripremila.

FOTO: Ivana Črnelč