Rock out u Saxu

Pod sloganom Maturalac za sve klasičari su još jednom pokazali koliko su drugačiji od ostalih gimnazijalaca.

Humanitarni koncert Rock out koji su organizirali Ian Grgić i Josipa Cirkveni, također učenici Klasične gimnazije, održan je u utorak 18. prosinca 2018. u klubu Sax u Zagrebu. Ideja je koncerta prikupljanje novca za pojedince koji nemaju dovoljno novca za putovanja u Italiju i Grčku. Maturalac je definitivno vrhunac klasičarskog obrazovanja, ali nije to to ako ne ide cijela ekipa, tako kažu. Zato su ovi klasičari odlučili pomoći svojim prijateljima koji ne mogu zajedno s ostalim maturantima uživati u suncu na obali Krete. I svaka im čast! Glazbom i druženjem uspjeli su zagrijati sve okupljene, a napravili su i dobro djelo za učenike Klasične gimnazije.

Odlična svirka u Saxu

Na koncertu su nastupila tri benda: Adelfi čiji je bubnjar klasičar Dorian Pritchard Scholz, KGB (Klasična gimnazija bend) i Fire in Cairo. Svirka je započela oko 21 sat, a prvi je nastupio bend Adelfi. Energičnom svirkom i svojim autorskim pjesmama zagrijali su atmosferu. Kulminacija njihove svirke bila je već pri prvim taktovima pjesama nikada prežaljenog Dine Dvornika Ti si mi u mislima i Zašto praviš slona od mene.

Odličnim nastupom Adelfi su uspjeli probiti led i zagrijati publiku za ostatak večeri. Glasna publika bila je željna dobre glazbe pa je KGB nastupio odmah nakon gromoglasnog aplauza koji je ispratio bend Adelfi. KGB je izvodio obrade popularnih pjesama poput Seven nation army (The White Stripes), House of the rising sun (The Animals), Teške boje (Majke) i I feel good Jamesa Browna. KGB nas je definitivno iznenadio, pogotovo ako uzmemo u obzir da im je ovo bio prvi nastup s nekolicinom novih članova. Bend od ove školske godine broji devet članova: Brigita Markus, Valeria Zanuso, Margareta Ivoš (vokali), Borna Srbljanin (gitara), Josip Šprajc (bas), Rene Rehak i Istok Korkut (truba), Jakov Rajković (fagot) i Vladimir Radenković (bubnjevi). Činjenica je da većina članova benda nije imala nikakvih prijašnjih iskustava s glazbenim nastupom, što se donekle moglo primijetiti u njihovim izvedbama na Rock outu. Ipak, odradili su nastup profesionalno i s mnogo entuzijazma. Publika je također dala mnogo, pa je spoj klasičarskog entuzijazma i energije publike bio doista vrhunac večeri. Prepuni dobrih vibracija klasičari su prepustili mjesto bendu Fire in Cairo koji je svirao svoje autorske pjesme i time polako ispratio posjetitelje koji su napustili Sax nakon četiri sata izvrsne glazbe. Nemoguće je osvrnuti se na koncert, a ne spomenuti odličnu lokaciju kluba Sax u Palmotićevoj ulici. Dobra i urbana atmosfera svima je dala vjetar u leđa. Ako takvoj dobroj atmosferi dodamo i razlog okupljanja u Saxu, doista možemo biti ponosni klasičari.

Uspješna inicijativa

Organizator koncerta Ian Grgić kaže da je jako zadovoljan prikupljenim sredstvima te misli da je večer doista odlično prošla. Dodaje i da je odaziv posjetitelja bio odličan te da je jako zadovoljan što nisu došli samo klasičari nego i učenici drugih škola.

Moram spomenuti i to da je malo ovakvih koncerata u gradu i da je stvarno dobro osjećati se dijelom tako pozitivne inicijative. Nadam se, kao i svi učenici s kojima sam razgovarala o tome, da će i ubuduće biti ovakvih svirki jer ne mogu dočekati novi koncert.
Bravo za Rock Out u Saxu!
FOTO Vasja Irma Ivković