Večera na Pantovčaku

Predsjednik Helenske Republike početkom veljače 2019. bio je u službenom posjetu Hrvatskoj te se susreo s predsjednicom Republike Hrvatske.

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović i njezin suprug Jakov Kitarović povodom posjeta predsjednika Helenske Republike organizirali su večeru na koju sam i ja imao čast biti pozvan zajedno s razrednicom, profesoricom Ondinom Mirt Puškarić i ravnateljem Borisom Anićem, kao predstavnicima Klasične gimnazije. Razrednica kaže da je odabrala baš mene za ovaj susret jer sam redovit i uspješan natjecatelj na natjecanjima u poznavanju klasičnih jezika, a dodaje i da sam šarmantan. Hvala, rezrednice!

Uzbuđenje uoči susreta s predsjednicima

Moram priznati da sam bio jako uzbuđen i da mi je bila iznimna čast prisustvovati takvoj večeri. Kad smo došli u dogovoreno vrijeme u Predsjedničke dvore, došli su i predsjednici, a zatim su nas prema protokolu prozivali i predstavljali domaćinima i predsjedniku Helenske Republike. Kad je došao red na mene, na grčkom jeziku pozdravio sam Njegovu Ekscelenciju Prokopiosa Pavlopulosa i njegovu suprugu te im zaželio dobrodošlicu u Hrvatsku. Naravno, istaknuo sam i iz koje gimnazije dolazim. Predsjednik je bio ugodno iznenađen što sam ga pozdravio na grčkom jeziku. Za uspomenu sam se i fotografirao s njim i njegovom suprugom te našom predsjednicom i njenim suprugom.

Večera na kojoj su bili servirani hrvatski specijaliteti protekla je u ugodnom ćaskanju s razrednicom i ostalim sudionicima. Na kraju nas je zabavljala i glazba zbora Capella Odak, dobitnika nagrade publike na svjetskom zborskom festivalu mjuzikala 2018. održanom u Solunu.

Sve u svemu, bila je to večera za pamćenje!