ŽUPANIJSKA RAZINA LIDRANA 2021.

ONLINE SMOTRA

Malo po malo dočekali smo i županijsku razinu smotre LiDraNo. Nažalost, budući da broj zaraženih koronavirusom raste, koncept smotre nije se puno izmijenio pa se tako novinarski i literarni izričaj ponovno održao preko Zoom sastanka umjesto uživo, s Povjerenstvom koje se javilo iz svoje učionice. Jedina promjena dogodila se u scenskome izričaju pa su se tako dramski nastupi odigrali uživo, u kazalištu Kerempuh, ali uz pridržavanje svih epidemioloških mjera.

BROJNI KLASIČARI NA ŽUPANIJSKOME LIDRANU

Klasična gimnazija imala je svoje natjecatelje u tri kategorije; literarnoj, novinarskoj i dramsko-scenskoj. U literarnome izričaju sudjelovale su čak tri učenice iz naše škole: Jelena Čumandra kojoj je mentor profesor Alen Orlić, Tonka Pavić kojoj je mentorica profesorica Ivana Črnelč i Katarina Bratulić koju mentorira profesorica Anđela Vukasović Korunda. Za državnu razinu su predložena čak dva rada, Jelenin i Tonkin, što je odličan uspjeh! Nažalost, novinarski rad Luce Giorgia Ruga „Medij budućnosti“, napisan pod mentorstvom profesora Igora Medića, nije predložen dalje za državnu razinu. S vedrije strane, naš školski list na čelu s glavnim urednikom Danom Polimcem jest predložen za sljedeću razinu smotre!

BILO BI UŽIVO DA NIJE SAMOIZOLACIJE

Glumcima je ove godine bilo nešto teže na općinskoj razini jer su svoje nastupe morali održati također preko Zoom sastanka te sve emocije monologa prenijeti povjerenstvu preko ekrana. Naša učenica Petrunjela Baće u tome se odlično snašla pa je i ona trebala nastupiti u kazalištu Kerempuh na županijskoj razini smotre. Nažalost, Petrunjela je u vrijeme nastupa bila u samoizolaciji te nije mogla uživo prisustovati. Stoga joj je omogućeno da svoj nastup ponovno izvede preko Zooma. Petrunjela je kazivala pjesmu Marija Brkljačića „Za rat je kriv uvijek onaj drugi“ i, unatoč komplikacijama koje su je snašle, prošla na državnu razinu! Čestitamo, Petrunjela!

Povjerenstvo je ove godine izuzetno pohvalilo mlade umjetnike te ih je zadivila predanost mladih koji i u ovakvim (drugačijim i težim) vremenima ne posustaju u svojemu talentu i umjetnosti. Tako su se mogle čuti svakakve lijepe kritike te se osjetila pozitivna atmosfera, čak i preko ekrana!