Turistička kultura

Predavanje za učenike u sklopu projekta Turistička kultura održano je u našoj školi u utorak, 23. veljače. Predavanje je organizirala voditeljica projekta, profesorica Alma Cacan, a održala ga je Ema Perišić, bivša klasičarka i mlada poduzetnica.

Igrifikacija kulture
Ema Perišić s učenicima Klasične gimnazije tijekom predavanja o turističkoj kuluturi

Ema je generalna direktorica Enigmariuma, tvrtke koja se bavi igrifikacijom. U svojoj ponudi tvrtka ima nekoliko escape roomova i inovativnih igara u različitim medijima (od knjiga do videopoziva), a svojim je proizvodima uvela značajne inovacije u područje igrifikacije turističkih znamenitosti. Tako su, primjerice, osmislili inovativnu gradsku pustolovinu Unlock, koja mijenja turistički doživljaj osam europskih i dvaju američkih gradova u kojima se može odigrati. Također su igrificirali više kulturnih znamenitosti u Hrvatskoj i Sloveniji te su u tom području nekoliko puta nagrađivani.

Škola kao mjesto igre

Ema nas je upoznala s radom Enigmariuma iz perspektive stvaratelja sadržaja, objasnila nam osnove procesa izrade igrificiranog sadržaja te nam vrlo spretno pomogla razraditi vlastite ideje. S obzirom na inovativnost i neobičnost Emina posla, ali i činjenicu da se i mi klasičari planiramo uskoro okušati u igrifikaciji, s pozornošću smo slušali Emino izlaganje.