Županijsko natjecanje iz debate

Šestero debatanata iz Klasične na županijskom natjecanju

Prošle subote i nedjelje, 1. i 2. travnja, u X. gimnaziji održano je Županijsko natjecanje iz debate. Na natjecanju je sudjelovala 41 ekipa, a među njima su bile i dvije ekipe iz Klasične gimnazije, Hermes Psi i Hermes Gama.

Natjecanje je imalo šest kola – u četiri od šest kola debatiralo se na tezu „Ovaj dom uveo bi social credit sustav“ za koju su se ekipe imale priliku pripremati se dva mjeseca. U ostala dva kola se debatiralo na ad hoc teze „Ovaj dom smatra da bi pravosudni sustav trebao prioritizirati rehabilitaciju preko retribucije“ i „Ovaj dom žali za kulturom u kojoj se djeca ne brinu o svojim roditeljima“, te je za ove teze svakom timu dano samo sat vremena za pripremu.

Hermesovci na državnom

Najveći uspjeh postigla je ekipa Titoš 2 koja je pobijedila svih šest kola i postigla ukupno 1497 bodova, iza njih su ekipe Bušmani 1 (iz II. gimnazije) i PUP Arthrobacter Bussei (iz X. gimnazije) zauzele drugo i treće mjesto s pet od mogućih šest pobjeda. Iako nije ušla u top tri ekipe natjecanja, ekipa Hermes Gama, čiji su članovi Lada Botić, Maša Tomljanović i Ivan Rihtar, ostvarila je fenomenalan rezultat – pobijedili pet od šest kola te na natjecanju zauzeli visoko peto mjesto. Tim su rezultatom članovi ekipe Hermes Gama osigurali prolaz na državno natjecanje i postigli za Klasičnu gimnaziju najveći uspjeh unazad više godina. Članovi ekipe Hermes psi Sven Belamarić Divjak, Cvijeta Petranović Jokić i Hannah Bilandžić, svi učenici prvih razreda, zauzeli su 33. mjesto. Potpune rezultate županijskoga natjecanja moguće je vidjeti ovdje.

FOTO: Patrik Branšajd