Dan otvorenih vrata u Klasičnoj

Veselimo se 413. generaciji učenika koji će ove godine upisati Klasičnu gimnaziju. Stoga smo im već tradicionalno otvorili svoja vrata i pokazali im našu školu te prezentirali različite aktivnosti kojima se bavimo.

Rene Rehak (udaraljke), Istok Korkut (bas), Filip Mandušić (trombon), Borna Srbljanin (gitara)Izvodili su neke od najvećih svjetskih rock hitova, kao što su “Seven Nation Army” benda The White Stripes i “The House of The Rising Sun” benda The Animals. S dodatnom instrumentalnom svirkom KGB-ovci su ugrijali publiku i ambijent u dvorani.

Dan otvorenih vrata Klasične gimnazije održan je u petak 10. svibnja, a započeo je vrlo kratkim nastupom nekih članova našeg školskog benda KGB-a. Program je počeo oko 17:30 kada su naše učenice obučene u antičke kostime predstavile zanimljive fraze i poslovice na latinskom i starogrčkom jeziku. To im nije bio prvi put da prezentiraju mudre antičke misli. Više o prethodnim programima možete pročitati ovdje [AGORA > SYNERGIA]. Prof. Boris Anić, naš ravnatelj, pozdravio je sve prisutne, a školska pedagoginja Kristina Šunjić govorila je o programu škole i izrazila veliko zadovoljstvo količinom prisutnih. Ove godine, za razliku od prošlogodišnjeg Dana, učenici su organizirali Kahoot! kviz. Uz taj kviz prisutni su mogli naučiti podatke o školi na zabavan način. Nakon kviza učenik Lovro Juraga krasnoslovio je pjesmu “Rat” Miroslava Krleže, našeg bivšeg učenika. Članovi literarne skupine u suradnji s Booksom snimili su nekoliko kratkih filmova koji ukratko opisuju radnju nekih hrvatskih književnih djela, kao što su “Prokleta Avlija” Ive Andrića i “Piramida” Eveline Rudan. Učenici koji uče francuski ponovili su svoju zanimljivu izvedbu pjesme “Dommage” (što u prijevodu znači “šteta”). O njihovom prvom nastupu možete čitati ovdje [VARIA > CULTURA]. Izvedbom te pjesme završio je Dan otvorenih vrata u Klasičnoj gimnaziji.

413. generacijo, očekujemo vas s veseljem!

FOTO: Fran Košpić