Državno natjecanje iz povijesti

Program trodnevnog natjecanja

Natjecanje iz povijesti održalo se od 11. do 13. travnja u gradu Krku, a sudjelovala su i dvojica klasičara: Benjamin Gorščak (1. b) pod mentorstvom profesora Davora Svaguše i Josip Ćuk (2.d) čiji je mentor profesor Jurica Blažević.

Domaćin natjecanja, osnovna škola Fran Krsto Frankopan na otvorenju natjecanja dočekala je svoje goste lijepim glazbenim izvedbama, govorima dobrodošlice ravnatelja Osnovne škole Fran Krsto Frankopan, gradonačelnika grada Krka, kao i predsjednika Državnog povjerenstva iz povijesti. Sljedećeg jutra natjecatelji su se uputili u Osnovnu školu Fran Krsto Frankopan gdje se održalo natjecanje, a zatim su prošetali starim ulicama grada te nestrpljivo iščekivali rezultate.

Nakon objave rezultata došao je i posljednji dan natjecanja u kojem je održano i službeno zatvaranje natjecanja.

Uspjesi

Klasičari se mogu pohvaliti uspjesima na ovogodišnjome državnom natjecanju u kojemu je 5. mjesto osvojio Benjamin Gorščak (1.b, mentor: Davor Svaguša) te je 9. mjesto osvojio Josip Ćuk (2.d, mentor: Jurica Blažević).

Trodnevni boravak u Krku bio je zabavan, relaksirajuć i edukativan. Ovo je natjecanje učenicima dalo iskustava za buduća natjecanja, ali je bilo i odmor i prilika za druženje s ljudima istih interesa.  

FOTO: Jurica Blažević