Prva pomoć u Novom Vinodolskom

Dvanaestero učenika naše škole u pratnji prof. Krešimira Ditsa od 22. do 24.11.2023. boravilo je u Novom Vinodolskom, gdje je održana edukacija o pružanju prve pomoći u sklopu Crvenog križa.

Odličan balans interaktivnih radionica i dobre zabave

U srijedu, 22.11. učenici su se sastali pred Glavnim poglavarstvom te krenuli prema Novom Vinodolskom. Već oko podneva smjestili su se u dom Crvenog križa “Vila Rustica”. Dočekao ih je ručak te slobodno vrijeme za obilazak grada, a zatim su započela predavanja. Tri dana sastojala su se od ukupno 10 sati predavanja raspoređenih u manja predavanja od jednog sata. Nakon predavanja i upoznavanja voditelja i sudionika edukacije, došlo je vrijeme za večeru i slobodno vrijeme. S obzirom na to da je Novi Vinodolski ljetni grad, fokusiran na turizam, za vrijeme njihova boravka bili su otvoreni samo Konzum, jedan kafić i Lidl, no to nije zaustavilo svakodnevnu zabavu i obilje veselja.

Najhrabriji su se učenici tijekom slobodnoga vremena čak i okupali

Drugi dan započeo je doručkom, zatim predavanjem na kojem se obrađivala imobilizacija zglobova i kostiju, ali i razne druge teme. Poslije ručka održano je još jedno predavanje te se na kraju dana prikazivala pokazna vježba na kojoj su volonteri pokazivali svim školama kako izgledaju županijsko i državno natjecanje iz prve pomoći. Nakon toga učenici su se pozdravili s volonterima te su dobili priliku i sami volontirati u okviru Crvenoga križa. Budući da su klasičari aktivni na raznim poljima, ne iznenađuje činjenica da se čak šestero učenika odazvalo pozivu i odlučilo se priključiti skupini volontera.

Nakon što su odslušali predavanja u Novom Vinodolskom, naši se učenici moraju nastaviti pripremati za natjecanje koje se održava 9. ožujka sljedeće godine.

FOTO: Mateo Karaga

Prethodni članakJednodnevni izlet u Beč
Sljedeći članakPredavanje Matka Novosela
Mateo Karaga
⠀⠀⠀⠀⢀⣤⣴⠶⠶⠷⠶⠶⣦⣤⡀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⢠⡶⠟⠉⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠉⠻⢶⡄⠀⠀ ⠀⣴⡟⣥⣤⣤⣤⣤⣤⣤⣤⣤⡀⠀⠀⠈⢻⣦⠀ ⢰⡟⠀⠻⠿⠿⠟⠁⣼⣿⣿⣿⣷⡀⠀⠀⠀⢻⡆ ⣿⠃⠀⠀⠀⠀⠀⣼⣿⡏⠙⣿⣿⣇⠀⠀⠀⠘⣿ ⣿⡄⠀⠀⠀⠀⣴⣿⠟⠃⠀⠙⣿⣿⡆⠀⠀⢠⣿ ⠹⣧⠀⠀⠀⢸⡟⠁⠀⠀⠀⠀⠘⢿⣷⡀⠀⣼⠏ ⠀⠻⣦⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠻⠃⣴⠟⠀ ⠀⠀⠙⢷⣤⣀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⣀⣤⡾⠋⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠈⠛⠻⠶⠶⠶⠶⠶⠟⠛⠁⠀⠀⠀⠀